Dînde fırkalara ayrılanlardan olmamak için acaba ne yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Dînde fırkalara ayrılanlardan olmamak için acaba ne yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînde fırkalara ayrılanlardan olmamak için acaba ne yapmamız gerekir?

Allah'a ulaşmayı dilemek lâzımdır. Kim Allah'a ulaşmayı diler de arkasından Allah'a mürşidini sorarsa, eğer gerçekten dilemişse Allahû Tealâ’nın ona mürşidini göstermemesi mümkün değildir.

Fırkalara ayrılmaksa bu kimsenin elinde olan bir şey değildir. Ayrı ayrı fırkalar, Allahû Tealâ’nın fırkasıysa insanı cennete götürür. İşte birçok dîn grubu var. Bunlar insanların ruhlarını da fizik bedenlerini de nefslerini de iradelerini de Allah'a teslim ederler. İşte tarikat mensupları… Birçok tarikat mensubu var. Ayrı ayrı tarikatlar da birbirinden küçük farklılıklar gösteren tatbikat söz konusudur. Ama bütün bu gruplar, hepsi ruhlarını, fizik bedenlerini, nefslerini ve iradelerini Allah'a teslim edebilecek olan bir hedefe yöneltilir.

Ama kim; “İslâm'ın şartı 5’tir. Ben bunları yerine getiririm ve Allah'ın cennetine girerim.” diyorsa burada bir yanılgı var, sevgili kardeşlerim! Namaz kılmak farzdır, oruç tutmak farzdır. Zekât vermek farzdır, hacca gitmek farzdır ve Allahû Tealâ’nın o nihaî hedeflerine ulaştırması farzdır. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek, İslâm'ın 5 tane şartıdır. Ama sevgili kardeşlerim, bunlar yetmez. O kişi mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemelidir.

1. kat cennete girecek kişi Allah'a ulaşmayı dileyen kişidir. Sonra bu kişi eğer Allah'a ulaşmayı dilemişse mutlaka Allah ona mürşid sevgisi verecektir. Mürşidine tâbî olduğu an 2. kat cennetin sahibidir. Ruhu vücudundan ayrılacaktır. Ve o ruhun Allah'a ulaşması için kişiye Allahû Tealâ büyük bir ibadet zevki verecektir. Kişi zikirlerini en güzel standartlarda gerçekleştirecek ve ruhunu mutlaka 7-8 aylık bir devre içinde Allah Kendisine ulaştıracaktır. Buraya kadarı Allahû Tealâ tarafından garanti ediliyor. İfade son derece açık: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Yani kim Allah'a ulaşmayı dilerse; madde-1. 7-8 aylık bir ömrü de varsa; madde-2. Bu kişiyi Allah mutlaka Kendisine ulaştırır ve o kişi 3. kat cennetin sahibi olarak ölür. Eğer aynı seviyeyi muhafaza ederse, devam eder de fizik vücudunu da teslim ederse daha üst kata, nefsini de teslim ederse daha üst kata, muhlis olursa daha üst kata, iradesini de Allah'a teslim ederse 7. kata (7. gök katına) ulaşacak olan bir muhtevanın sahibidir. Bu 7. kat cenneti de ifade eder.

Öyleyse:
 
•Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennetin sahibidir.
•Mürşide tâbî olarak ölen bir kişi 2. kat cennetin sahibidir.
•Ruhunu Allah'a ulaştırıp da ölen bir kişi 3. kat cennetin sahibidir.
•Fizik vücudunu teslim eden kişi 4. kat,
•Nefsini teslim eden 5. kat,
•Muhlis olan kişi 6. kat,
•İradesini de Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennetin sahibidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular