Allah’a ulaşmayı dilemezsek cennete giremez miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah’a ulaşmayı dilemezsek cennete giremez miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemezsek cennete giremez miyiz?

Allah’a ulaşmayı dilemek 1. kat cennete girmeyi ifade eder. Mürşide tâbiiyet bundan sonraki safhadır; 2. kat cenneti ifade eder. Öyleyse Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan, Allah katında Allah’ın hedef gösterdiği olaylardan hiçbirini yapmıyor demektir.

- Allah’a ulaşmayı dilemek; 1,
- Mürşide tâbiiyet; 2,
- Ruhun Allah’a ulaşması; 3,
- Fizik bedenin teslimi; 4,
- Nefsin teslimi; 5,
- Muhlis olmak; 6,
- İradeyi Allah’a teslim etmek; 7.

7 tane safhanın her biri, söylediğim isimlerle Kur’ân-ı Kerim’de net olarak gerçekleştirilmiş, konulmuş Kur’ân-ı Kerim’e. Bunları değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bunlar, Allah’ın Kur’ân-ı Kerim kanunlarıdır.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, görevimizi en güzel şekilde yapmalıyız. Allah’a ulaşmayı dilemeliyiz. Mürşidimize tâbî olmalıyız. Tâbiiyetle beraber vücudumuzdan ayrılan ruhumuzu, zikirlerimizi arttırarak Allah’a ulaştırmalıyız. Sonra fizik vücudumuzu, sonra nefsimizi, en sonra irademizi Allah’a teslim etmeliyiz.

“Peki, bunların hepsini yapmazsak cennete giremez miyiz?” Tamamen aksi bir şey söz konusu. Daha Allah’a ulaşmayı dilediğiniz an. 1. kat cennetin sahibisiniz sevgili kardeşlerim! Ama gerçekten bunu istemiş misiniz? Bu, bu noktadan itibaren Allah’ın emirlerini yerine getirmekte gayretinizin artışını devreye sokuyorsa tamam, kurtardınız. Vaziyetinizi kurtardınız. Allah’ın cenneti için lâyık olan bir noktada yolunuzda devam ediyorsunuz. Ama bu konular size ağır geliyorsa, yapmıyorsanız, bunu gerçekleştirmek istikametinde gerekli olan gayretin sahibi değilseniz o zaman hedefinize varamazsınız sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular