İslâm’da zorlama var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm’da zorlama var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’da zorlama var mıdır?

İslâm’da zorlama yoktur. Allahû Tealâ açık açık bunu yazıyor. Öyleyse bunun yanlış algılanmaması da söz konusudur. “İslâm’da zorlama yoktur.” deyince herkes; “Ben kimseye onu zorlayacak bir şey yapamam.” anlamını oluşturmaması lâzım. Herkes çocuklarını terbiye etmek mecburiyetindedir. Bu terbiyenin içinde zorlama vardır. Ama dînde zorlama yoktur. Bu muhtevanın dışında kalan bir şeydir.

Sevgili kardeşlerim! Hepiniz çocuklarınızı Allah'a yaklaştırmakla mükellefsiniz. Hepiniz çocuklarınıza dîn öğretmek mecburiyetindesiniz. Öğretmezseniz bu sizin vebaliniz olur. Öğretmezseniz veya öğretecek birilerine de göndermezseniz o zaman siz oğlunuzu, kızınızı cehenneme yolcu edecek birisiniz demektir ki; buna sebebiyet veren siz oluyorsunuz.

Sevgili kardeşlerim! Bu itibarla hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Çocuklarımıza dîn öğretimini mutlaka biz verebiliyorsak kendimiz vermeliyiz. Ama bu istikamette yeterli boyutlara sahip değilsek, o zaman çocuklarımızı Allah'ın dostlarına ulaştırıp onlarıN tâbiiyetini gerçekleştirmeliyiz.

Allah razı olsun.

Benzer konular