Allah yolunu, diğer insanlara nasıl sevdirebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Allah yolunu, diğer insanlara nasıl sevdirebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah yolunu, diğer insanlara nasıl sevdirebiliriz?

Onlara şöyle söylemelisiniz. “İslâm’ın şartları konusunda ne düşünüyorsun?” O da diyecek: “İslâm’ın şartları; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. İşte bunlar İslâm’ın 5 şartıdır.” Bunun üzerine siz de diyeceksiniz ki:
 
-Senin dîninin adı ne?
 
-Benim dînimin adı İslâm. (Başka bir alternatif yok sevgili kardeşlerim. Sadece bunu söyleyebilir: “Benim dînimin adı İslâm dîni.”)
 
-Peki, İslâm, ‘teslim olan’ değil mi? İslâm kelimesinin lügat mânâsı ‘teslim olan’ değil mi?(Hayır diyemez. Çünkü İslâm, “teslim olan” demek.) Öyleyse sorabilir miyim sen Allah’a neyini teslim ettin? Ruhunu mu, fizik bedenini mi, nefsini mi, iradeni mi? Neyini Allah’a teslim ettin?
Verilecek olan cevap açık.
 
-Hiçbir şeyimi Allah’a teslim etmedim.
 
-Senin dîninin adı İslâm değil mi?
 
-İslâm.
 
-İslâm, ‘teslim olan’ değil mi?
 
-Teslim olan…
 
-Öyleyse sen Allah’a hiçbir şeyini teslim etmeden nasıl İslâm oldun? Senin hemen harekete geçmen lâzım. Bunun için yapman lâzımgelen şey çok kolay. Hacet namazını kılacaksın. Boy abdesti alacaksın tâbiî evvelâ. Hacet namazını kılacaksın. Mürşidini Allah’tan soracaksın. O mürşide veya senin bulunduğun bölgede bulunan mürşidin bir vekiline tâbî olacaksın. Cereyan sana geçtiği anda, ruhun vücudundan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkacak. Ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda 7 tane gök katını aşan ruhun Allah’ın Zatı’na ulaşacak. Allah’ın Zatı’nda da ifna olacak, yok olacak. Ne oldu? Sen ermiş evliya oldun.

Allah razı olsun.

Benzer konular