Kadına şiddetin oldukça arttığı günümüzde İslâm’da kadının yeri nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Kadına şiddetin oldukça arttığı günümüzde İslâm’da kadının yeri nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kadına şiddetin oldukça arttığı günümüzde İslâm’da kadının yeri nedir?

İslâm’da her zaman kadın eşi tarafından muhafaza altında tutulan, onun koruyuculuğu altında yaşayan ve ona her zaman ihtiyacı olan bir varlıktır. Bütün ailelerde önde gelen kişi babadır. Sonra anne gelir. Ondan sonra ağabeyler gelir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın dizaynına baktığımız zaman, erkeğin üstün bir hüviyeti olduğunu görüyoruz. O ailenin reisi olarak Allahû Tealâ tarafından vazife görür. Vazifeye ulaştırılır. Ve bütün insanlar için Allahû Tealâ mutlaka onların kurtuluşunu temin edecek standartları hazırlamıştır. Yeter ki; insanlar hacet namazını kılsınlar. Allah'tan sorsunlar ve kendilerine düşen görevleri yapsınlar: Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, belki hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek ama özellikle ruhlarını Allah'a teslim etmek…

Kim ruhunu dünya hayatında Allah'a teslim edebilirse o ermiş evliyadır. Ruhu vücudundan ayrılmış Allah'a ermiştir. Ve ermiş evliya olmak da hiç de zannedildiği gibi zor bir şey değildir. Kim hacet namazını kılıp (evvelâ boy abdesti alacak tabiî, hacet namazını kılmadan evvel), hacet namazını kılıp boy abdesti aldıktan sonra gördüğü mürşide ulaşır da tâbî olursa onun ruhu mutlaka vücudundan ayrılır. Allah'a doğru olan o yolculuğa çıkar. Ve 7-8 aylık bir devrede o kişinin ruhu Allah'a Allah tarafından ulaştırılır. Bir defa daha tekrar ediyorum. Allah'ın ifadesi aynen şöyle: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Allah razı olsun.

Benzer konular