"Allah’la kul arasına kimse giremez ve İslâm’da ruhban sınıfı yoktur.” diyenlerin Bakara 38 ve Secde 24’ü inkâr etmiş olduklarını söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » "Allah’la kul arasına kimse giremez ve İslâm’da ruhban sınıfı yoktur.” diyenlerin Bakara 38 ve Secde 24’ü inkâr etmiş olduklarını söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Allah’la kul arasına kimse giremez ve İslâm’da ruhban sınıfı yoktur.” diyenlerin Bakara 38 ve Secde 24’ü inkâr etmiş olduklarını söyleyebilir miyiz?

Kesin. “Allah’la kul arasına kimse giremez.” diyenler Bakara 38’i de Secde 24’ü de inkâr ediyorlar. Bakara 38’de Allahû Tealâ diyor ki:

2/BAKARA-38: Kulnâhbitû minhâ cemîa(cemîan), fe immâ ye’tiyennekum minnî hudenfe men tebia hudâye fe lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne).
Biz dedik ki: “Hepiniz oradan (aşağıya) inin. Benden size mutlaka hidayet gelecektir. O zaman kim hidayetime tâbî olursa, artık onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.”


kulnâhbitû minhâ cemîa(cemîan): Hadi hepiniz oradan aşağıya inin.
fe immâ ye’tiyennekum minnî hudenfe: Size Bizden hidayet gelecektir.
men tebia hudâye: Kim hidayetçiye yani bu hidayeti getiren hidayetçiye tâbî olursa
fe lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne): Onlara korku yoktur ve onlar mahzunda olmazlar.”

Öyleyse hidayet her devirde gelecektir. O hidayeti getiren hidayetçidir. Bu devirde de hidayetçi biziz. “Ve o hidayetçiye kim tâbî olursa, artık onların üzerine bir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.” diyor Allahû Tealâ. Bunu açık bir şekilde inkâr etmiş oluyorlar. Allahû Tealâ “Hidayetçi gelecektir, ona tâbî olacaksınız .” diyor. Tâbî olmayanlar, onlar dalâlette kalanlar, hidayette olamayacak olanlar. Secde 24 Allahû Tealâ diyor ki:

32/SECDE-24: Ve cealnâ minhum eimmeten yehdûne bi emrinâ lemmâ saberû ve kânû bi âyâtinâ yûkınûn(yûkınûne).
Ve onlardan, emrimizle hidayete erdiren imamlar kıldık, sabır sahibi oldukları ve âyetlerimize (Hakk’ul yakîn seviyesinde) yakîn hasıl etmiş oldukları için.


“Onlardan, imalar kıldık insanları emrimizle hidayete erdirsinler diye sabrın sahibi oldukları için ve âyetlerimize yakîn hasıl ettikleri için.”

Olay açık ve kesin olarak ortadadır.

Allah razı olsun.

Benzer konular