Tövbe almak istiyorum. Ama yapmazsam diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Tövbe almak istiyorum. Ama yapmazsam diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe almak istiyorum. Ama yapmazsam diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Diyelim ki, bir kişi Allah'a ulaşmayı diledi. Ama vazgeçti. Bunun için Allahû Tealâ onu cezalandırmaz. Ama o kişi Allah'a ulaşmayı dileyemeden ölmüş olur.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği ne? Niçin istiyor bunu? Niçin? “İnsanlar,” diyor, “mutlaka mürşidlerine tâbî olmalılar”? Çünkü Allahû Tealâ, o kişinin ruhunu dünya hayatında Kendisine ulaştırmasını istiyor.
 
Âyet nasıldı?

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” İfade böyle.

Öyleyse Allahû Tealâ hazır. O kişi Allah'a ulaşmayı dilese, tâbiiyetiyle beraber 7-8 aylık bir devre içinde onun ruhunu Kendisine ulaştıracak ve o kişi 3. kat cennetin sahibi olacak. Nasıldı? Allah'a ulaşmayı dilese bir kişi ama hiçbir şey yapamadan ölse 1. kat cennete kabul ediyor Allahû Tealâ onu. Yaşarsa, ona mutlak mürşid sevgisi veriyor, tâbiiyetini gerçekleştiriyor. Ruhunu vücuttan ayırıp Allah’a doğru yola çıkartıyor. Bu noktada ölse kişi, Allah’a ruhunu ulaştırmış olmuyor ama mürşidine tâbî olan bir kişi olarak 2. kat cennetin sahibi. Yaşarsa, Allah’ın başka bir garantisi var. 7-8 aylık bir devre içinde bu kişinin ruhunu mutlaka Kendisine ulaştırıyor. Ulaştıracağına dair söz vermiş Kur’ân-ı Kerim’de. Öyleyse böyle bir şeyi yaşayan kişi 7-8 aylık bir ömrü varsa mutlaka o kişinin ruhunu Allah Kendisine ulaştırır. Ne olur? 3. kat cennetin sahibi olur. Allah’ın garantisi buraya kadar.
 
• Allah'a ulaşmayı dileyip de ölenler 1. kat cennete,
• Mürşidine tâbî olup da ölenler 2. kat cennete,  
• Ruhlarını Allah’a ulaştırıp ölenler 3. kat cennete mutlaka girerler.  
 
Öyleyse Allahû Tealâ’nın garantileri kesin. İnsanlar cehenneme gitmekten kurtulmak istiyorlarsa Allah'a ulaşmayı dilesinler, mürşidlerini sorsunlar. Allah’ın kendilerine gösterdiği mürşide ulaşıp, tâbî olsunlar. Tâbî olduktan sonra 7-8 aylık bir devrede ruhlarının Allah’a ulaştığını yaşayacaklardır. Tâbî olup da öldüklerini kabul edelim. Öyle bir standartta bu kişi mutlaka tâbiiyetten sonra, ruhunu Allah’a ulaştırdıktan sonra öldüyse 3. kat cennetin sahibidir. Şartlar hiç değişmiyor. Allah'a ulaşmayı dilemek 1. kat cenneti ifade eder. Mürşide tâbiiyet 2. kat cennet.

• Yani bir insan Allah'a ulaşmayı dilemiş ve ölmüşse 1. kat cennetin sahibidir.
• Mürşidine tâbî olmuş ve ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir.
• Ruhunu Allah’a ulaştırdıktan sonra ölmüşse 3. kat cennetin sahibidir.
• Fizik bedenini teslim ettikten sonra ölmüşse 4. kat cennetin sahibidir.
• Nefsini Allah’a teslim etmişse 5. kat,
• Muhlis olmuşsa 6. kat,
• İradesini Allah’a teslim etmişse 7. kat cennetin sahibidir.

Allahû Tealâ 7 kat cenneti herkes için hazır bulunduruyor.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ ne istiyor? Allahû Tealâ hepinizin hem bu dünyada hem de ahiret de mutlu olmanızı istiyor. Bu mutluluğu mutlaka yaşamanızı istiyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular