Siz fenâfillah mısınız? Eğer fenâfillahsanız nasıl burada konuşuyorsunuz? Yokluktan varlığa nasıl geçiyorsunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Siz fenâfillah mısınız? Eğer fenâfillahsanız nasıl burada konuşuyorsunuz? Yokluktan varlığa nasıl geçiyorsunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Siz fenâfillah mısınız? Eğer fenâfillahsanız nasıl burada konuşuyorsunuz? Yokluktan varlığa nasıl geçiyorsunuz?

 Bu kardeşimiz fenâfillâh olmayı ne zannediyor acaba? Evlâdım! Kim ruhunu Allah'a ulaştırırsa 21. basamakta gerçekleşir bu olay, mürşidinize ulaşırsınız tâbî olursunuz, ruhunuz vücudunuzdan ayrılır, ruhunuz ayrılır. Fenâfillâh olan, Allah'ın Zat'ında yok olan insanın ruhudur ve nefsinizin kalbinde ilk %7 nur biriktiği zaman ruhunuz zemin kattan 1. gök katına çıkar. Bizim ana dergâh da fenâfillâh olan, onun üst makamlarına çıkan yüzlerce kişi var. Siz de onlardan birisi olabilirsiniz, mürşidinize tâbî olursanız sizde oraya geleceksiniz. Başka bir dergâh yok kâinatta, sadece bir tek ana dergâh var. O bizim dergâhımız.

Kalp gözü açık olanlar onu görebilirler ve de insanların nasıl orda saf saf oluşturduklarını, erkeklerin 10'arlık saflar, erkeklerin arkasında gene hanımların 10'arlık saflar oluşturduğunu, hepsinin önlerindeki Kur'ân-ı Kerim'le devamlı eğitildiklerini, kalp gözü açık olanlar Allah'tan talep ettikleri zaman mutlaka görürler. O zaman orasının bizim dergâhın olduğunu bileceksiniz. O dergâhtan altın kapıyı göreceksiniz, yaklaşık 4 m yüksekliğinde, üzerinde tokmağı falan olmayan, şu büyüklükte baklava dilimleri ile şekillendirilmiş bir altın kapı. İşte o dergâhın göklere açılan kapısıdır, otomatik olarak açılır, insanlar oradan çıkıp Allah'a doğru yollarına revan olurlar.

Ruhunu Allah'a ulaştıran kişi fenâfillâh olmuştur. O ruhun Allah'a ulaşmasında gerçekleşen bir olay, daha ötesi var fizik vücudunu Allah'a teslim edeceksin, daha sonra nefsini Allah'a teslim edeceksin, daha sonra iradeni Allah'a teslim edeceksin. Bunlar fenâfillâh’ın çook ötesinde makamlar. Fenâfillâh’ı çok farklı şekilde yorumlamışsın.

Fenâfillâh olunca benim vücudumun da orada olduğunu zannediyorsun, fenâfillâh bizim için çok aşağıda bir makamdır. Bunun ruhunu Allah'a ulaştıran herkes (sende ulaştırabilirsin) Allah'a ulaşmayı dilediğin zaman mutlaka Allah Tealâ talebini kabul eder, sonra mürşidine ulaşırsın tâbî olursun ruhun vücudundan ayrılır, 7-8 aylık bir devrenin sonunda da ruhun Allah'a ulaşır, böylece fenâfillâh olursun. Fenâ demek; fani olmak, yok olmak demek. “Fi” içinde demek. Allah da Allah demek. Fenâfillâh; Allah'ın içinde ruhun yok olması demek, hepsi bu kadar. Senin de fenâfillâh olman Allah'a ulaşmayı dilediğin takdirde, tâbiiyetine müteakip 7-8 aylık bir devredir.

Allah razı olsun.

Benzer konular