İnsanlar etrafında oluşan olaylardan etkileniyorlar. Çevremizdeki olaylardan etkilenmemiz için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » İnsanlar etrafında oluşan olaylardan etkileniyorlar. Çevremizdeki olaylardan etkilenmemiz için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanlar etrafında oluşan olaylardan etkileniyorlar. Çevremizdeki olaylardan etkilenmemiz için ne yapmalıyız?

Zikri arttırmak söz konusu. Bir insan zikrini arttırdıkça nefsinin kalbindeki afetler azalacaktır.

Bize dünya üzerinde yaşarken huzursuzluğu veren şey nefsimizin kalbindeki afetlerdir. Bu afetlerin zikrin arttırılmasıyla yok olması ki; bu tâbiiyetle gerçekleşen bir olaydır. Aksi takdirde neticeyi alamaz hiç kimse. Böyle bir olay sevgili kardeşlerim, bütün insanlar için bir hedef tayinini ifade eder. Nefsimizin kalbindeki nurlar arttıkça mutluluk seviyemiz de ona paralel olarak artar.

Dünyadaki en mutlu insanlar daimî zikrin sahipleridir. Onların daimî zikrin sahibi olmaları sebebiyle nefsinin kalbinde hiç afet kalmamıştır. Onlara huzursuzluk veren bir faktör artık ortalıkta değildir ve o kişiler dünyadaki en mutlu insanlardır; daimî zikrin sahipleri ve böylece daimi zikrin sahibi olması sebebiyle, nefsinin kalbindeki afetler tamamen yok olanlar. Niye bunu söylemek gereğini duyduk? Çünkü bir insan daimî zikre başladığı an hedefe ulaşmış değildir. Daimî zikir, onun kalbindeki afetlerin tamamen yok olmasına sebebiyet verecektir. Bu da bazen bir yılı aşkın bir süreyi icap ettirebilir ve bir kişi sevgili kardeşlerim, her istikamette hedefine sağlam adımlarla yürümelidir. Allahû Tealâ hazırdır. Her zaman mutluluğu vermeye hazırdır ve cennet bütün insanlar için sonsuz bir mutluluğu ifade eder ve:

• Bir Allah'a ulaşmayı dileyerek ölmek bir kişinin 1. kat cennete ulaşmasını Allahû Tealâ tarafından garanti eder.
• Mürşide tâbiiyetse 2. kat cenneti ifade eder. Bir kişi Allah'a ulaşmayı dilese, mürşidine tâbî olup da ölse 2. kat cennetin sahibidir.
• Sonra ruhunu Allah’a ulaştıran insanlar 3. kat cennetin sahibi,
• Fizik vücudunu teslim edenler 4. kat cennetin sahibi,
• Nefsini teslim edenler 5. kat cennetin sahibi,
• Muhlis olanlar 6. kat cennetin sahibi,
• İradelerini de Allah’a teslim edenler 7. kat cennetin sahipleridir. 5+2=7

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için kapılar ardına kadar açık. Bu dünyada bir insan ne kadar yaşar? En çok yaşayanını düşünün. 110 sene, 120 sene, 130 sene yaşasın bir insan. Ama cennet bir sonsuzluktur. Ne yazık ki cehennem de öyle.

Sevgili kardeşlerim! Şimdi sizler beni dinliyorsunuz ve Allah'a ulaşmayı dilediniz. Bir de tâbî oldunuz bize veya kardeşlerimize. O zaman biz, sizi en az 2. kat cennetin sahipleri olarak selamlıyoruz. Allah'a ulaşmayı dilediyseniz mutlaka 1. kat cennetin sahibisiniz ve mürşidinize tâbî olduysanız ki; bizim kardeşlerimizden birisi mutlaka sizin yakınlarınızda vardır tâbiiyet verebilecek, o zaman 2. kat cennetin sahibisiniz. Öbür taraftan Allah’ın bir garantisi de var.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim, Bana ulaşmayı dilerse Ben onu, Kendime ulaştırırım.” diyor.

Öyleyse böyle bir insan Allah'a ulaşmayı dileyip mürşidini sormuşsa Allahû Tealâ’dan, Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşmışsa, ona tâbî olmuşsa, aradan geçen, bu noktadan itibaren geçecek olan 7-8 aylık bir süre o kişinin ruhunun Allah’a ulaşmasını mutlaka gerçekleştirir. Eğer gerçek anlamda bir tabiiyet varsa, mutlaka gerçekleştirir. Bu ise o kişinin 3. kat cenneti mutlaka Allah tarafından kendisine hediye ettirecek bir noktaya ulaştırır onu.

Allahû Tealâ çünkü söz vermiş Kur’ân-ı Kerim’de: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ. “Ben ulaştırırım.” diyor. “Yeter ki Bana ulaşmayı dilesin, Ben ulaştırırım.” diyor. Öyleyse bir insan Allah'a ulaşmayı dileyip de ölse Allahû Tealâ yaşasaydı, onu mutlaka Kendisine ulaştıracağı için böyle bir istikamette Allah’ın çok sevdiği bir insan olarak rahmetli olur.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Hepimiz için Allahû Tealâ mutluluğu açık ve kesin bir şekilde vaat ediyor. Kim Allah yolundaysa, Allah’ın bu hedefine açık ve kesin bir şekilde ulaşacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular