Mürşid farz mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid farz mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid farz mıdır?

Evet, mürşid farzdır. Mürşidsiz bir insan İslâm’ı yaşayamaz.

Sevgili kardeşlerim! Dînimiz İslâm dîni. İslâm ne demek? “Teslim olan” demek. Neyini teslim eden? Evvelâ:

1. Ruhunu Allah’a teslim eden; başlangıç ruhun Allah’a teslimi.
2. Fizik vücudunu teslim eden; daha üst seviyede mutlu.
3. Nefsini; daimî zikre ulaşarak nefsini Allah’a teslim eden.
4. İradesini Allah’a teslim eden.

4 tane teslim söz konusu. Ruhun, vechin yani fizik vücudun, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi… Sevgili kardeşlerim! Bunların her birisi gerçekleştikçe, insanın mutluluğu onun düşünemeyeceği bir üst seviyede artar ve kişi bakar ki; demek ki Allahû Tealâ bunları Kur’ân-ı Kerim’ine koymuş, insanlar bu benim şu anda yaşamakta olduğum bu büyük mutluluğu yaşasınlar diye. Yüce Rabbimiz demek ki insanları ne kadar çok seviyor ki; onları böylesine büyük bir mutluluğun içine ulaştıracak imkânları Kur’ân-ı Kerim’de insanlara sunmuş.

Şimdi sevgili kardeşlerim! Zamanımızdaki dîn adamlarının standartlarına bakalım. Hepsi İslâm’ın 5 şartından bahsediyorlar: Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek; İslâm’ın 5 şartı.

Sevgili kardeşlerim! Bu standartların ötesi var; teslimler. Ruhun, fizik bedenin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi… Dînimizin adı İslâm. İslâm “teslim olan” demek. “Silm” kökünden geliyor. Öyleyse eğer bir insan namaz kılıyorsa, oruç tutuyorsa, zekât veriyorsa, hacca gidiyorsa, kelime-i şahadet getiriyorsa; “İslâm’ın 5 şartı vardır. İşte ben bu 5 şartı da yerine getiriyorum. Benim gideceğim yer mutlaka Allah’ın cennetidir.” diyorsa bu hedefe ulaşamaz sevgili kardeşlerim! Allah’ın 7 kat cenneti var.

1. kat cennete girebilecek olan kişi, Allah'a ulaşmayı dileyen kişidir.
2. kat cennete girecek olan kişi mürşidine tâbî olandır.
3. kat cennete giren kişi, ruhunu Allah’a ulaştırandır.
4. kat cennete giren kişi, fizik bedenini Allah’a teslim edendir.
5. kat cennete giren kişi, nefsini Allah’a teslim edendir.
6. kat cennete giren muhlis olandır.
7. kat cennete giren kişi iradesini Allah’a teslim edendir.

Ne oldu? 7 tane gök katı aşıldı ve Allahû Tealâ için hedef tayin edilen bütün güzellikler oluştu. O kişi ruhunu da fizik vücudunu da nefsini de iradesini de Allah’a teslim etmeyi başarırsa dünyadaki en mutlu insanlardan biri olur. Çünkü bu hedefe ulaşabilmesi, nefsinin kalbinde mutlaka hiç afet kalmadığı bir daimî zikir noktasında gerçekleşir. O zaman o kişi dünyadaki en mutlu insanlardan biridir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular