Söylediklerinin %99 doğru, %1’lik payı insanı dalâlete sokabilir. Dediğiniz gibi, şeytan çok akıllı bir mahlûk. Dalâlete girmek istemem ama soruma cevap verirseniz sevinirim ve son imam olduğunuza inanırım.

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Söylediklerinin %99 doğru, %1’lik payı insanı dalâlete sokabilir. Dediğiniz gibi, şeytan çok akıllı bir mahlûk. Dalâlete girmek istemem ama soruma cevap verirseniz sevinirim ve son imam olduğunuza inanırım.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Söylediklerinin %99 doğru, %1’lik payı insanı dalâlete sokabilir. Dediğiniz gibi, şeytan çok akıllı bir mahlûk. Dalâlete girmek istemem ama soruma cevap verirseniz sevinirim ve son imam olduğunuza inanırım.

Sevgili kardeşim! Allah'a ulaşmayı diledin mi? Bu kavramdan haberin olmadığına göre dilemedin. “Dalâlete girmek istemem.” diyorsun ama dalâlettesin zaten. Allah'a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse dalâletten kurtulamaz.

Allahû Tealâ diyor ki: “Allah, dalâlette olanları bırakır.”

13/RA'D-27: Ve yekûlullezîne keferû lev lâ unzile aleyhi âyetun min rabbihi, kul innallâhe yudillu men yeşâu ve yehdî ileyhi men enâb(enâbe).
Ve kâfirler: “Ona, Rabbinden bir âyet (mucize) indirilse olmaz mı?” derler. De ki: “Muhakkak ki Allah, dilediği kimseyi dalâlette bırakır ve O’na yönelen kimseyi Kendine ulaştırır (hidayete erdirir).”


“Allah, dalâlette olanları bırakır, onlarla meşgul olmaz.”

Evvelâ şunu söylemek istiyorum. Sen de bütün insanlar gibi, doğuşundan itibaren dalâlettesin. Allahû Tealâ, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e bile diyor ki: “Seni dalâlette bulup da hidayete erdirmedik mi?”

93/DUHÂ-7: Ve vecedeke dâllen fe hedâ.
Ve seni dalâlette buldu sonra hidayete erdirdi.


Hiçbir insan, bunun istisnası değildir. Herkes dalâlette olarak doğar. Öyleyse Allah'a ulaşmayı dilemedikçe bir insanın dalâletten kurtulması mümkün değildir. Allahû Tealâ da bu sebeple diyor ki: “Allah, dalâlette olanları bırakır (Ra'd-27). Ama dalâlette olanlardan kim Allah'a ulaşmayı dilerse, Allah onları Kendisine ulaştırır (hidayete erdirir).”

Allah’a ulaşmayı dilediği anda kişi dalâletten kurtulur. Mürşidine ulaştığı anda, hidayetin 2. ayağına ulaşmıştır. Bu noktada ruhu vücudundan ayrılacaktır. Ruhunu Allah'a ulaştığı anda da kişi, Allah'tan talep ettiği ruhunu Allah'a ulaştırma hedefine vasıl olacaktır, ruhu Allah'a ulaşmış olacaktır. Öyleyse dalâlete girmek istemezsin tamam da ama aslında dalâlettesin.

Benzer konular