Tevbe-32'de belirtilen ve mürşiklerin söndürmek istediği Allah'ın nurunu açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Tevbe-32'de belirtilen ve mürşiklerin söndürmek istediği Allah'ın nurunu açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tevbe-32'de belirtilen ve mürşiklerin söndürmek istediği Allah'ın nurunu açıklar mısınız?

Tevbe Suresinin 32. âyet-i kerimesi:

9/TEVBE-32: Yurîdûne en yutfîû nûrallâhi bi efvâhihim ve ye'ballâhu illâ en yutimme nûrahu ve lev kerihel kâfirûn(kâfirûne).
(Onlar) ağızları ile Allah’ın nurunu söndürmeyi istiyorlar. Ve Allah, kâfirler kerih görseler bile nurunu tamamlamaktan başka bir şey istemez.


“Onlar ağızları ile Allah’ın nurunu söndürmeyi istiyorlar. Ve Allah, kâfirler kerih görseler bile nurunu tamamlamaktan başka bir şey istemez.” Burada, tam her devirde olan işlev bu devirde de geçerlidir. İnsanlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Neden bu? Çünkü öğrendikleri ilim, Allah’ın nurunun gerçekleşmesine mâni olacak bir ilim. Kur’ân’ın temel faktörlerinin hepsi unutulmuş durumda.

Öyleyse nereye ulaşıyoruz? Ulaştığımız yer çok açık. Burada ulaştığımız yerde insanlar hidayeti unutmuşlar. İnsanlar, Allah’a ulaşmayı dilemeyen insanın mutlaka cehenneme gideceğini unutmuşlar. Ve de bunlar kendilerine anlatıldığı zaman fena halde kızıyorlar. Ve de o söyleyenin, Allah’ın resûlünün sesini kesmeye çalışıyorlar. Kur’ân’ın âyetlerini değiştirmeleri mümkün olmadığı için ve de şeytanın negatif telkini onların üzerinde vazgeçilmez bir ağırlık taşıdığı için. Böyle yapanlar için Allahû Tealâ’nın mutlak bir cezası söz konusu.

Her devirde, Allah’ın resûlleri mutlaka var olacaktır. Bunlardan bir tanesi de, peygamber olmadığı halde, huzur namazının imamı mutlaka olacaktır. Ve insanların asırlar boyunca vücuda getirdiği bütün yanlışları yok edecektir. Bugün de aynı şey yapılmaktadır. 

Benzer konular