Bakara-257’de şeytanın nurdan zulmete götürdükleri ile Hacc-53’teki kalbi hasta ve kasitun olanlar arasında bir ilişki var mı? Kalbimiz ne zaman kasitun olmaktan kurtulur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bakara-257’de şeytanın nurdan zulmete götürdükleri ile Hacc-53’teki kalbi hasta ve kasitun olanlar arasında bir ilişki var mı? Kalbimiz ne zaman kasitun olmaktan kurtulur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara-257’de şeytanın nurdan zulmete götürdükleri ile Hacc-53’teki kalbi hasta ve kasitun olanlar arasında bir ilişki var mı? Kalbimiz ne zaman kasitun olmaktan kurtulur?

22/HACC-53: Li yec’ale mâ yulkış şeytânu fitneten lillezîne fî kulûbihim maradun vel kâsiyeti kulûbuhum, ve innez zâlimîne le fî şikâkın baîd(baîdin).
Kalplerinde maraz (hastalık) olan ve kalpleri kasiyet bağlamış (kararmış ve sertleşmiş) olanlara, şeytanın ilka ettiği (ulaştırdığı) şeyi fitne (imtihan) kılmak içindir. Ve muhakkak ki zalimler, elbette uzak bir ayrılık içindedirler (Sıratı Mustakîm’den uzaklaşmışlardır, ayrılmışlardır).


“Kalplerinde maraz olan, hastalık olan ve kalpleri kasiyet bağlamış, kararmış ve sertleşmiş olanlara şeytanın ilka ettiği, ulaştırdığı şeyi fitne yani imtihan kılmak içindir.”
“ve innez zâlimîne le fî şikâkın baîd(baîdin):  Muhakkak ki zalimler elbette uzak bir ayrılık içindedirler. Allah’tan ayrılık, Sıratı Mustakîm’den ayrılık içindedirler.”

Şeytanın ulaştırmış olduğu herşey, o kalpleri kasiyet bağlamış olanlar için bir imtihandır, bir fitnedir.

“O halde Bakara-257’de şeytanın yani insan ve cin şeytanların nurdan zulmete götürdükleriyle Hacc-53’teki kalbi hasta ve kasitun olanlar arasında bir ilişki var mı?”

Aynı grubu ifade ediyor. İlişki kesin.

“Kalbimiz ne zaman kasitun olmaktan kurtulur?”

Ne zaman Allah’a ulaşmayı dilersek o zaman Allahû Tealâ bizi gören, işiten ve idrak eden bir hale getirir ve 11. basamakta kalbimize Allah’ın nurları girmeye başlar. Kalbin kasitun olmaktan kurtulmaya başladığı yer 11. basamaktır yani Allah göğsümüzden kalbimize nur yolunu açar. Evvelâ kalbimize ulaşır. Kalbimizin nur kapısını Allah’a çevirir. Sonra da göğsümüzden kalbimize nur yolunu açar. Ve zikrettiğimiz zaman Allah’tan gelen rahmetle fazl göğsümüze gelir, yarıktan geçerek kalbimize ulaşır. Rahmet nurları kalbimize girmeye başlar. Burası 11. basamaktır. Ve %2’ye ulaştığı zaman bu nurlar, huşû sahibi oluruz.

Bu kalbin kasitun olmaktan kurtulmaya başladığı yer, bu sebeple 11. basamaktır; kalbimize nurların girdiği basamak. Devam edecek. Yolumuza mutlaka devam ettirir Allahû Tealâ. 14. basamakta mürşidimize ulaştığımız zaman sadece salâvâtla rahmet değil salâvâtla fazl da kalbimize girmeye başlar. Ve îmân kelimesini Allahû Tealâ kalbimize yazdığı için îmân kelimesine fazıllar yapışarak nefs tezkiyesi başlar. Kalbimizin bu sebeple kasitun olmaktan asıl kurtulduğu yer 14. basamaktır. Çünkü fazıllar sürekli bir şekilde yerleşecektir. %7, %7 fazıllar yerleştikçe ruhumuz da Allah’a yola çıkacak ve Allah’a ulaşacaktır.

Benzer konular