Enfâl-23’te muhtevası belirtilen kişilerin mürşide tâbî olmayıp fitneye tâbî olanlar olduklarını söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Enfâl-23’te muhtevası belirtilen kişilerin mürşide tâbî olmayıp fitneye tâbî olanlar olduklarını söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Enfâl-23’te muhtevası belirtilen kişilerin mürşide tâbî olmayıp fitneye tâbî olanlar olduklarını söyleyebilir miyiz?

Evet, kesinlikle söyleyebiliriz. Tam o insanlar, Fitneye tâbî olanlar, insanlar arasında fitneye sebebiyet verenler o insanları da Allah’ın yolundan men edenler hem Ra’d Suresinin 25. âyeti kerimesindeki:

13/RA'D-25: Vellezîne yankudûne ahdallâhi min ba’di mîsâkıhi ve yaktaûne mâ emerallâhu bihi en yûsale ve yufsidûne fîl ardı ulâike lehumul la’netu ve lehum sûud dâr(dâri).
Onlar, misaklerinden sonra (ruhlarını, vechlerini, nefslerini ve iradelerini teslim edeceklerine dair ezelde Allah’a misak verdikten sonra) Allah’ın ahdini bozarlar (ruhlarını, vechlerini, nefslerini ve iradelerini Allah’a teslim etmezler). Ve Allah’ın, O’na (Allah’a) ulaştırılmasını emrettiği şeyi keserler (ruhlarını Allah’a ulaştırmazlar). Ve yeryüzünde fesat çıkarırlar (başka insanların da Sıratı Mustakîm’e ulaşmalarına mani oldukları için fesat çıkarırlar). Lânet onlar içindir. Ve yurdun kötüsü (cehennem) onlar içindir.


“Yeryüzünde fesat çıkaranlar.” Hem Nisâ-167’deki:

4/NİSÂ-167: İnnellezîne keferû ve saddû an sebîlillâhi kad dallû dalâlen baîdâ(baîden).
Muhakkak ki inkâr edenler ve Allah’ın yolundan alıkoyanlar (saptırmış olanlar), (mürşidlerine ulaşmadıkları için) uzak bir dalâletle sapmışlardır.


“Allah’ın yolundan kendileri kâfir olup da Allah’ın yolunda men edenler, kendilerine ve başkalarına bu sebeple zulmeden kâfirler.”

Allah razı olsun.

Benzer konular