Secde 5'te Allah'ın emri ile Meariç 4'te melekler ve ruhun Allah'a ulaşma sürelerindeki fark, ruhun gök katlarındaki birtakım işlemlerden mi kaynaklanmaktadır? Ayrıca o zaman dilimleri dünya ölçülerindeki bir zaman mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Secde 5'te Allah'ın emri ile Meariç 4'te melekler ve ruhun Allah'a ulaşma sürelerindeki fark, ruhun gök katlarındaki birtakım işlemlerden mi kaynaklanmaktadır? Ayrıca o zaman dilimleri dünya ölçülerindeki bir zaman mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Secde 5'te Allah'ın emri ile Meariç 4'te melekler ve ruhun Allah'a ulaşma sürelerindeki fark, ruhun gök katlarındaki birtakım işlemlerden mi kaynaklanmaktadır? Ayrıca o zaman dilimleri dünya ölçülerindeki bir zaman mıdır?

Secde-5:

32/SECDE-5: Yudebbirul emre mines semâi ilâl ardı summe ya’rucu ileyhi fî yevmin kâne mıkdâruhu elfe senetin mimmâ teuddûn(teuddûne).
Gökten arza kadar emri (Allah’tan gelen ve Allah’a dönen herşeyi) tedbir eder (düzenler). Sonra bir günde O’na yükselir ki, (o bir günün) süresi, sizin (dünya ölçülerine göre) saymanızla 1000 senedir.


yudebbirul emre mines semâi ilel ardı: Gökten yere her işi O düzene koyar (tedbir eder) her emri tedbir eder. 
mines semâi ilel ardı: gökten yere.

Bu göklerden yere inen nötrinolardan bahsediyor âyet-i kerime. Allah'ın enerjisi, her elektrona ayrı ayrı ulaşacaktır. İşte bu ulaşma dilimi içerisinde Allahû Tealâ’nın her işi tedbir ettiği (düzenlediği, idare ettiği).

“Ve sizin saymakta olduğunuz 1000 yıl süreli 1 günde yine oraya yükselir.” diyor Allahû Tealâ. “Sizin saymakta olduğunuz 1000 yıl süreli 1 günde.

fî yevmin: Günde.
kâne mıkdâruhu elfe senetin mimmâ teuddûn(teuddûne): Sizin saymakta olduğunuz günden bin yıla eşit.

Yani Allahû Tealâ demiş oluyor ki: “Allah'ın katında bir gün sizin dünyanızda 1000 yıla eşittir.” Farklı zamanlar söz konusu.

Mearic-4:

70/MEÂRİC-4: Ta'rucul melâiketu ver rûhu ileyhi fî yevmin kâne mikdaruhu hamsîne elfe senetin.
Melekler ve ruh, O’na, süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir.


“Melekler ve ruh, O'na, miktarı 50 bin sene olan bir günde çıkarlar (yükselirler, ulaşırlar).”

Melekler (ölüm melekleri) ve ruh (ölen insanın ruhu) ölüm melekleriyle beraber 7 tane gök katını aşarlar. Bu dünya işlerine göre 50 bin senelik bir zaman parçası. Ama oradaki ölçülere göre bir gün. Burada Allahû Tealâ’nın ifadesine dikkat edin: “Bir yevm.” diyor her ikisi için de. Allah'a göre 1 gün. Melekler kabzettikleri ölen kişinin ruhunu (beraberlerinde aşarak) beraberlerine alarak Allah'a doğru yükselirler. Bu yükselmede 7 tane gök katının kapısı açılacaktır. Bütün gök katları (kapılar da) kapalıdır.
    
Her gök katının kapısının açılması meleklerin elindeki uzaktan kumanda sistemiyle mümkündür. Bununla vazifeli oldukları için onlar ruhu oraya ulaştırmaktalar. Ama zaman parçaları bu dünyadaki 50 bin seneye eşit olan bir günü ifade ediyor. Diğeri ise 1000 yılı; 1000 yıl süreli 1 günü ifade ediyor.

Birincisinde (Secde-5’de) nötrinolardan bahsediyor Allahû Tealâ. Gökten yere inen sonsuz sayıdaki nötrino, sonsuz sayıdaki elektronlara ulaşır. Her birine hareket verir ve tekrar Allah'ın katına geri döner. Bu, Allah'a göre 1 gündür. Ama bizim âlemimizde 1000 yıllık bir zaman parçası ifade eder. O Allah'ın sonsuz uzaklığı dolayısıyla (Allah'ın katının sonsuz uzaklığı dolayısıyla) bu aslında sonsuz bir hızı ifade eder.

Meleklerin de ve Allah'a geri dönen (melekler tarafından döndürülen) ruhunu Allah'a ulaştırmış olsun, olmasın kişi, ruh Allah'a ulaşırken bu meleklerle beraber mutlaka gök katlarının kapılarının birer birer açılması gerekir. Böyle bir dizaynı 50 bin yıl olarak değerlendiriyor Allahû Tealâ.

Benzer konular