Alevî dedeleri ile bir irtibatınız var mı? Hidayetle ilgili Alevîleri de aydınlatmayı düşünür müsünüz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mezhepler » Alevî dedeleri ile bir irtibatınız var mı? Hidayetle ilgili Alevîleri de aydınlatmayı düşünür müsünüz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Alevî dedeleri ile bir irtibatınız var mı? Hidayetle ilgili Alevîleri de aydınlatmayı düşünür müsünüz?

Alevî aydınların Cem ve kitaplarında “Allah, Muhammed, Ali, ölmezden evvel ölmek, Allah’a yakınlaşmak, mürşide tâbî olmak, her devirde mürşid vardır.” açıklamalarına yer verilmekte. Özellikle kitaplarda bu konular temel olarak işlenmektedir. Ancak nasıl yapıldığı konusunda yeterli, tatminkâr açıklamalar yoktur. Benim öğrenmek istediğim; Alevî dernekleri, cemevleri, Alevî dedeleri ile bir irtibatınız var mı? Konuyla ilgili Alevîleri de aydınlatmayı düşünür müsünüz?

Elbette düşünürüz. Hangi Alevî kardeşimiz gelirse, bize ulaşırsa biz onu dışarıdan birisi olarak hiçbir zaman düşünmeyiz. Aramızda çok sayıda Alevî kardeşimiz var. Bunlar bizim kardeşlerimiz. Bizden hiçbir farklarını gözetmeyiz. Farkları yoktur. Onlar da bizim gibidirler. Dînde ayrılıklar zaten yakın bir zamanda bitecek, kardeşimiz! Hangi Alevî kardeşimiz bizimle birlikte olmak istiyorsa, hangi cemaat bizimle irtibat kurmak istiyorsa biz her zaman hazırız. Hatta orada da çok iyi olur. Alevî kardeşlerimize bir konferans vermeyi çok isteriz.

Sevgili kardeşlerim! Gelecek günler birlik günleri olacak. Alevîlik, Sünnilik diye ayrı ayrı gruplar kalmayacak. Hepimiz Allah’ın Kur’ân-ı Kerim’inde yazdığı bütün hakikatleri yaşayanlar olacağız.  Onun için, eğer sizin bu Alevî kardeşlerimizle bir irtibatınız varsa, biz onların düzenleyeceği bir konferansta mutlaka bulunmak isteriz, mutlaka konuşmak isteriz. Eğer buzlar varsa aramızda -bize göre yok- onlara göre varsa, mutlaka eritmek isteriz. Kendimizden de hiçbir şekilde farklı görmeyiz. Söylediğim gibi aramızda çok sayıda Alevî kardeşimiz vardır. Bizden hiçbir farklılıkları yoktur. Kendileri de bunu rahat rahat söylerler.

Yani diyorsunuz ki: “Alevî dedeleriyle, Alevî dernekleriyle, cemevleriyle irtibatınız var mı? Konuyla ilgili Alevîleri aydınlatmayı düşünüyor musunuz?”

Elbette düşünüyoruz. A’dan Z’ye onlar da muhatabımızdır. Kardeşlerimizden de hiçbir fark gözetmeyiz.

Benzer konular