Mezheplerin olmadığına kanaat getiriyorum. Doğru mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mezhepler » Mezheplerin olmadığına kanaat getiriyorum. Doğru mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mezheplerin olmadığına kanaat getiriyorum. Doğru mu?

Ben bu düşünceye göre mezheplerin de olmadığına kanaat getiriyorum. Doğru mu? 
 
Sevgili kardeşlerim! Mezhepleri teker teker inceledik. Bu konuda bir de araştırma yayınlayabiliriz. Ve görüyoruz ki; mezheplerde hem fazlalıklar var Kur’ân’a göre hem de noksanlıklar var. Yani Allahû Tealâ buyuruyor ki:

6/EN'ÂM-38: Ve mâ min dâbbetin fîl ardı ve lâ tâirin yatîru bi cenâhayhi illâ umemun emsâlukum, mâ farratnâ fîl kitâbi min şey’in summe ilâ rabbihim yuhşerûn(yuhşerûne).
Ve yeryüzünde yürüyen hayvanlardan ve iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa (4 ayaklı) hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki; sizin gibi ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra Rab’lerine haşrolunacaklar (olunurlar).


“Biz bu kitapta (Kur’ân’da) hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Herşeyi bu kitabın içine yerleştirdik.”

Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında mezhep yoktu. Sadece Kur’ân vardı. Ve mademki mezheplerde Kur’ân’dan öteye geçmiş bir sürü farklılıklar var. Onlar Kur’ân’a paralel hale getirilmelidir. Öyleyse bütün mezheplerdeki, Kur’ân’a göre sonradan ilâve edilenler, onlar devre dışı kalacaktır. Kur’ân’dan eksik olanlar ve O’na ters düşenler de yerine getirilecek, ters düşenler de iptal edilecektir.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Hamdederiz, şükrederiz ki; Allahû Tealâ Kur’ân’ı indirmiş ve bütün boyutlarıyla Kur’ân, aynen kıymetini muhafaza ediyor. Kıyâmete kadar da bir güneş gibi kâinatı aydınlatacaktır. “Dünyayı” demiyoruz. Dikkat edin sözümüze; “Kâinatı aydınlatacaktır.”

Benzer konular