Sakalı köküne kadar kesmek, Hanefî mezhebine göre haram olduğu söyleniyor. Doğru mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Helal ve Haram » Sakalı köküne kadar kesmek, Hanefî mezhebine göre haram olduğu söyleniyor. Doğru mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sakalı köküne kadar kesmek, Hanefî mezhebine göre haram olduğu söyleniyor. Doğru mu?

Mezhepler arasındaki bütün farklılıklar yok edilecektir. Sakalı jiletle kesmek, kökünden kesmek, ucundan kesmek; bunların hepsi, hiç önemi olmayan şeyler sevgili kardeşlerim! Yakın bir gelecekte bunların hepsi kaldırılacaktır. İster sakal bırakırsınız isterseniz bırakmazsınız. İster sakalınızı kesersiniz ister kesmezsiniz. Bunların hiç birisi Kur’ân-ı Kerim’de geçmiyor.

Öyleyse asılları bırakmış insanlar. Şeytan onları İslâm’ın 5 şartına itmiş. Cehenneme gidecekleri kesin. Onlar hâlâ “Sakal kesilir mi? Jiletle kökünden kesilirse Hanefî mezhebine uygun olmaz diye konularla uğraşıyorlar. Yazıklar olsun!

“Sakalı jiletle kökünden kesmek, Hanefî mezhebine göre haram olduğu söyleniyor. Doğru mu?”

Doğru olsa ne yazar? Doğru olmasa ne yazar? Artık mezhepler olmayacak sevgili kardeşlerim! Kur’ân olacak sadece. Sakalın kesilmesi de kesilmemesi de şu kadar önemli bir konu değil.

“Ayrıca adam evli ise hanımı razı olmaz ise sakal ve bıyık bırakamazmış, bu doğru mudur?”

Hay Allah razı olsun! Çok güzel sualler sormuşsun. Bu sorduklarının hiçbir önemi yok be evlâdım! Bunlar dînin, o binlerce, on binlerce sakal telinden sadece bir tanesi. Bir sakalın bir tek parçasının ucu, ne kadar önemliyse işte o kadar önemli.

Benzer konular