Avrupa genelinde mezhep ayırımı neden? Bu durum aileyi gerginleştiriyor.

Anasayfa » Ana Sayfa » Mezhepler » Avrupa genelinde mezhep ayırımı neden? Bu durum aileyi gerginleştiriyor.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Avrupa genelinde mezhep ayırımı neden? Bu durum aileyi gerginleştiriyor.

İslâm’da mezhep ayırımı yoktur. İslâm’da mezhep yoktur. Mezhepler, Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında mevcut değildi. Mezhepler sonra çıkarılmıştır. Göreceksiniz ki; bir süre sonra mezhepler kalkacaktır. Mezheplerde, Kur’ân-ı Kerim’e göre fazlalıklar, Kur’ân-ı Kerim’e göre noksanlıklar var. Ve de her mezhepteki fazlalık elimine edildiğinde, noksanlık izale edildiğinde, tamamlandığında bütün mezhepler Kur’ân kokacaklar. Bütün mezhepler Kur’ân’ı terennüm edecekler sadece. Ve de mezhepler arasındaki ayrılık bitecek.

Evet, sevgili kardeşlerim! Bu da mutlaka olacak. Bu da mutlaka olacak! İnanmayanlar, bir süre sonra kıpkırmızı mahcup yüzleriyle gelecekler bizim huzurumuza. Ama bunların hepsinin olacağını göreceksiniz.

Yahu sevgili kardeşlerim! Hâlâ düşünemiyor musunuz? Biz bunu kendiliğimizden söyleyebilir miyiz? Bu kadar aptal mıyız biz yahu! Allahû Tealâ’nın bize söyletmediği bir şeyi söylememiz mümkün olabilir mi? Anlamıyor musunuz? Bütün söylediklerimiz, Kur’ân-ı Kerim’in âyetleri sadece. İnceleyin bakalım, bir hata bulabilecek misiniz?

30 yıldır bunları söylüyoruz. 30 yıldır hiçbir hatamız yok! Nasıl oluyor? Bizim gibi dîn tahsili görmemiş bir insan, bunları nasıl söyleyebilir? Allah’ın bizimle beraber olduğunu hâlâ anlayamıyor musunuz? Ve sizleri külliyen, hepinizi birden kurtarabilecek olanın biz olduğunu hâlâ anlamıyor musunuz?

Allahû Tealâ bizi görevlendirirken bugünün dîn adamlarına sormadı bunu. Onlara dînlerini öğretme görevi de bize verildi. Mezhep ayırımı yoktur. Farklı mezheplerden değilsiniz. Allah’ın Kur’ân-ı Kerim öğretisini tatbik ettiğiniz zaman mezhep ayırımı biter.

Benzer konular