Neden biz müslümanlar mezheplere ayrılmışız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Müslümanlık » Neden biz müslümanlar mezheplere ayrılmışız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Neden biz müslümanlar mezheplere ayrılmışız?

Zaman içerisinde birbirinden ayrı yerlerde olan insanlar ayrı ayrı standartları tatbikata koymuşlar. Ama aslî unsur zedelenmemiş, yani bir insanın 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. kat cennetlere ulaşmasını temin eden temel faktörler aynen duruyor.
 
Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği nedir? Onlar, Allah’a ulaşmayı dilesinler. Fizik vücutlarını teslim etsinler. Nefslerini teslim etsinler. İradelerini teslim etsinler de en üstün cennetlere ulaşabilsinler istiyor Allahû Tealâ. Elbette herkesin 7. kat cennete ulaşması mümkün değil. Ama gayret eden gayretinin mükâfatını mutlaka alır.

Öyleyse hepimiz, hem kendimiz Allah’ın hedeflerine ulaşmak istikametinde büyük bir gayretle çalışmalıyız, hem de başka insanlara, Allah’ın istediği şeyin sadece bizim mutluluğumuz olduğunu ispat etmemiz ve Allahû Tealâ’nın istediği şeyin, O’nun emirlerinin gerçekleşmesiyle tahakkuk edeceğinin de o insan tarafından bilinmesi çok önemli. O kişi bilirse ki: “Şunu, şunu, şunu, şunu yaparsam ben 7. kat cennetin sahibi olurum.” diyebilecek bir formasyona girmesi asıldır. Kur’ân-ı Kerim’de hepsi mevcut. Kim 1. kat cennete girer? Kim 2. kat cennete girer? Kim 3., 4, 5., 6., 7. kat cennete ulaşır?

Her bir cennetin Kur’ân-ı Kerim’de ayrı bir ismi var. O isimlere bakarak hedefler tayin edilir. Ama hiç kimse Allah’a ulaşmayı dilemeden Allah’ın cennetine giremez. Allah’a ulaşmayı dilemek 1. kat cennetin yegâne anahtarıdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular