İnsanları Allah'a davet ettiğimiz zaman diyorlar ki: "Biz ibadetlerimizi Allah'a ulaşmak için yapıyoruz." Bu yeterli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İnsanları Allah'a davet ettiğimiz zaman diyorlar ki: "Biz ibadetlerimizi Allah'a ulaşmak için yapıyoruz." Bu yeterli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanları Allah'a davet ettiğimiz zaman diyorlar ki: "Biz ibadetlerimizi Allah'a ulaşmak için yapıyoruz." Bu yeterli midir?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu! Muhterem Efendimiz! Hürmetle ellerinizden öperiz. İzmir’den kardeşlerimizin selâmını size getirdik. (Hoş geldiniz, sevgili İzmirli kardeşlerimiz!) İnsanları Allah'a davet ettiğimiz zaman diyorlar ki: “Biz ibadetlerimizi Allah'a ulaşmak için yapıyoruz.” Bu yeterli midir? Allah razı olsun.

Hayır! Yeterli değildir. Herkes ibadet yapmaya mecburdur. Namaz kılmak, farzlar, 5 vakit namazın farzı üzerimize farzdır. Ama biz sünnetleri de kılarız. Yetmez! 5 vakti 7 vakit yaparız. Kuşluk sünneti kılarız Peygamber Efendimiz (S.A.V) gibi. Bir de teheccüt namazı kılarız. Sünnet-i Seniyye’ye aynen uyarız.

“Biz ibadetlerimizi Allah'a ulaşmak için yapıyoruz.’ diyorlar. Bu yeterli midir?”

İbadetleri yapmak hepimizin üzerine borçtur. Allah'a ulaşmayı dilemek bir ibadet değildir, bir taleptir, bir istektir. Allah'a ulaşmayı dileyen de namaz kılar, dilemeyen de namaz kılar. Ama dilemeyenin namaz kılması, onu Allah'ın cennetine götürmez. İbadetlerin hepsini yapsa gene götürmez. İşte namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek, ibadetlerin büyük kısmı. Bir zikir ibadeti noksan, ibadetlerde. Bir de Allah'a ulaşmayı dilemek yok. Bu ikisinin noksanlığı sebebiyle o kişilerin Allah'ın cennetine girmesi mümkün değildir. İbadetlerini yapmaları bir şey ifade etmez. Hiç kimse kalbinden Allah'a ulaşmayı dilemedikçe cehennemden kurtulamaz. Dolayısıyla “Allah'a ulaşmak için ibadet ediyoruz.” demek geçerli bir faktör değil, sevgili kardeşlerim!

Benzer konular