"Ey nas! Hâlâ sizde hayat varken yani ölümünüzden evvel günahlarınızdan nedamet ederek Allah'ın taatine rücû ediniz." sözleriyle ne anlatılmak istenmiştir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » "Ey nas! Hâlâ sizde hayat varken yani ölümünüzden evvel günahlarınızdan nedamet ederek Allah'ın taatine rücû ediniz." sözleriyle ne anlatılmak istenmiştir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Ey nas! Hâlâ sizde hayat varken yani ölümünüzden evvel günahlarınızdan nedamet ederek Allah'ın taatine rücû ediniz." sözleriyle ne anlatılmak istenmiştir?

Ölümden evvel günahlarımızdan nedamet ederek Allah'ın taatine geri dönmemiz, rücû etmemiz, mürşidimizin önünde diz çöküp el öpmemizi ifade eder. Taatin başlangıç noktasında namazlar, zikirler her türlü ibadetler devreye girer. Ve mürşidin önünde tövbe ettiğimiz an, Furkân Suresinin 70. âyet-i kerimesine göre günahlarımız sevaba çevrilir:

25/FURKÂN-70: İllâ men tâbe ve âmene ve amile amelen sâlihan fe ulâike yubeddilullâhu seyyiâtihim hasenât(hasenâtin), ve kânallâhu gafûran rahîmâ(rahîmen).
Ancak kim (mürşidi önünde) tövbe eder (böylece kalbine îmân yazılıp, îmânı artan) mü’min olur ve salih amel (nefs tezkiyesi) yaparsa, o taktirde işte onların, Allah seyyiatlerini (günahlarını) hasenata (sevaba) çevirir. Ve Allah, Gafur’dur (günahları sevaba çevirendir), Rahîm’dir (rahmet nuru gönderendir).


Ve Allahû Tealâ’nın burada bizlere bahşettiği şey son derece çarpıcıdır. Bir kişi çok günahkâr biriyken, bütün günahları önce örtülüyor, Allah'a ulaşmayı dilediği anda. Mürşidine ulaştığı zaman, örtülen günahları bir de sevaba çevriliyor.

Benzer konular