Bakara-159’daki hidayeti gizleyenlerin, Âli İmrân-78 ve Bakara-78, 79’daki kişiler olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Bakara-159’daki hidayeti gizleyenlerin, Âli İmrân-78 ve Bakara-78, 79’daki kişiler olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara-159’daki hidayeti gizleyenlerin, Âli İmrân-78 ve Bakara-78, 79’daki kişiler olduğunu söyleyebilir miyiz?

Elbette hatta biraz daha ağırı, Bakara-78 ve 79 ve Âli İmrân-78’dekilerin durumu daha da ağır.
 
2/BAKARA-78: Ve minhum ummiyyûne lâ ya’lemûnel kitâbe illâ emâniyye ve in hum illâ yezunnûn(yezunnûne).
Ve onlardan bir kısmı ümmîlerdir. Onlar (Allah’ın) Kitabı’nı bilmezler, sadece emaniyeyi (kişilerin yazdığı kitapları) bilirler. Ve onlar sadece zanda bulunuyorlar.

2/BAKARA-79: Fe veylun lillezîne yektubûnel kitâbe bi eydîhim summe yekûlûne hâzâ min indillâhi li yeşterû bihî semenen kalîlâ(kalîlen), fe veylun lehum mimmâ ketebet eydîhim ve veylun lehum mimmâ yeksibûn(yeksibûne).
Artık elleriyle (emaniye bilgiler içeren) kitabı yazanların vay haline! Sonra da onu (bu yazdıklarını) az bir bedel karşılığında satmak için: “Bu Allah’ın indindendir.” derler. İşte onlara yazıklar olsun , elleriyle yazdıkları şeylerden dolayı ve yazıklar olsun onlara, kazandıkları şeyler sebebiyle.


3/ÂLİ İMRÂN-78: Ve inne minhum le ferîkan yelvûne elsinetehum bil kitâbi li tahsebûhu minel kitâbi ve mâ huve minel kitâb(kitâbi), ve yekûlûne huve min indillâhi ve mâ huve min indillâh(indillâhi), ve yekûlûne alâllâhil kezibe ve hum ya’lemûn(ya’lemûne).
Ve muhakkak ki onlardan (Ehli Kitap'tan) bir grup mutlaka, onu (okuduklarını) kitaptan zannetmeniz için kitabı okurken dillerini eğip bükerler oysa o kitaptan değildir. O, Allah'ın katından olmadığı halde: “O, Allah'ın katındandır.” derler. Ve onlar Allah'a karşı bilerek yalan söylüyorlar.


Çünkü Allahû Tealâ kendilerine bir şey yazdırmadığı halde “Allahû Tealâ tarafından bana yazdırıldı.” diyerek yalan söylerler. Bunu söyleyebilen kişinin yemine davet edildiği zaman tereddüt etmemesi gerekir.

Bizim hakkımızda da buna dair şeyler söylendi. Ama şunu gördük ki biz, insanları yemine davet etiğimiz zaman Kur’ân-ı Kerim’in üzerine el basıp da kimse karşımızda çıkıp onun üzerine el koyamadı. Üç kişi cesaret etti sevgili kardeşlerim. Üçü de öldüler. Öyleyse sözlerimize dikkatle bakın. Allahû Tealâ’nın dizaynı açık ve kesindir.

Öyleyse kim Allah’ın kendisine yazdırmadığı bir kitabı, bunu bana Allah yazdırdı diye bir sahtekârlık numunesi olarak ortaya çıkarıyorsa, onun Allah katındaki cezası da ağırdır, kullar karşısındaki hüviyeti de ağır bir sahtekârlık numunesidir.

Benzer konular