Neden kâfirlerin yaşadığı yerlerde rahat ve huzur varken, müslümanların yaşadığı yerlerde kan, intikam, savaş, fitne ve fesat vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fitne ve Fesad » Neden kâfirlerin yaşadığı yerlerde rahat ve huzur varken, müslümanların yaşadığı yerlerde kan, intikam, savaş, fitne ve fesat vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Neden kâfirlerin yaşadığı yerlerde rahat ve huzur varken, müslümanların yaşadığı yerlerde kan, intikam, savaş, fitne ve fesat vardır?

Şair diyor ki: “İşleri var dînimize benzer, dînleri işimize benzer.” Neden kâfirlerin yaşadığı yerlerde rahat ve huzur varken, müslümanların yaşadığı yerlerde kan, intikam, savaş, fitne ve fesat vardır?

Bu, bizim aslımızdan ne kadar ayrıldığımızı göstermiyor mu size? Bugün dünyanın bütün en geri kalmış ülkeleri İslâm ülkeleri ise biz Türkiye olarak düşünelim kendimizi. Osmanlı İmparatorluğu var olduğu sürece, dünyada en az suç işlenen ülke Osmanlı İmparatorluğu’ydu. Şimdi hapishaneler adam almıyor. Her tarafta ahlâksızlık, rüşvet alıp yürümüş. Televizyonda filmlere alıyorlar insanları. Yoldan geçerken çevirip herkesin içinde soyuyorlar. Polisler müdahale ettikleri zaman “Şahit var mı?” diyorlar. Şahit yoksa bırakıyorlar adamları. Çantasını kaptıran kişi, arkasından ne geleceğini biliyor.

Sevgili kardeşlerim! Herşey dînimizi unutmamızdan kaynaklanıyor. Bir tek dîn var kâinatta; bugünkü adıyla, Arapça adıyla İslâm dîni. Hz. İbrâhîmin zamanında Hz. İbrâhîmin hanif dîni. Âdem (A.S) zamanındaki dîn, aynı dîn. Hiç değişmemiş. Dînler yok, sevgili kardeşlerim! Sadece bir tek dîn olmuş.

1- Tek Allah'a inanmak.
2- Allah'a ulaşmayı dileyenlerin oluşturduğu tek bir fırka oluşturmak.
3- Allah'a teslim olmak; ruhu, vechi, nefsi ve iradeyi Allah'a teslim etmek.

Öyleyse unutmayın! Aramıza kini, nifakı sokan başkalarıdır. Bizim birbirimize düşman olmamızı isterler. Bizim aramızda da düşmanlıkları körükleyenler var. Biz bize karşı çıkanlara hep nezaketle baktık. Onların hatalarını sadece kendilerine gösterdik. Hepsi hatalıydı. Kur'ân’a ters düşüyordu söyledikleri. Öyleyse dostluk asıldır. Ne zaman İslâm ülkeleri birbirine dost olacaksa -ki yakın bir gelecekte bu gerçekleşecektir- o zaman farklı bir dünyada yaşayacaksınız sevgili kardeşlerim!

Benzer konular