İllâ ki mürşid gerekli mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » İllâ ki mürşid gerekli mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İllâ ki mürşid gerekli mi?

Hayır! Kurtulmak için mürşid gerekli değil. Kurtulmak için sizin Allah'a ulaşmayı dilemeniz lâzım. Allah'ın sizi Kendisine ulaştırmayı dilemesi değil. Allah herkesi Kendisine ulaştırmayı diler. Ama sizin Allah'a ulaşmayı dilemeniz lâzım.

Kişi İslâm'ın 5 şartını yerine getirince kurtulmuş olmuyor evlâdım. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek, hiç kimseyi cehennemden cennete ulaştıramaz. Artık öğrenmeniz lâzım Kur'ân-ı Kerim’i. Zaman geldi. Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerden bahsettik. Tam 10 ayrı cepheden bu kişiler çok büyük zarardalar.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! “İlla ki mürşid gerekli mi?” diye sual soran can kardeşimize diyoruz ki; mürşide ulaşmadan da kişi Allah'a ulaşmayı dilerse mutlaka Allah'ın cennetine girer, 1. kat cennete girer. Ve zaten Allah'a ulaşmayı dilerse mürşid sevgisi onun kalbinde mutlaka Allahû Tealâ tarafından yeşertilecektir. O kendisi mürşidine ulaşmayı dileyecektir. Ama cennete girmek için mutlaka mürşide tâbî olmak… Hayır! Gerekmiyor. Mürşide tâbî olmadan da Allah'a ulaşmayı dileyen herkes cenneti hak eder. İşte hep yanlış anlaşılan nokta, bundan sonra geliyor. Mürşide tâbî olmak istemiyor kişi. Ama netice değişmez. Allahû Tealâ mutlaka o mürşide tâbî olmak istemeyen kişiye de mürşidi sevdirir. Yeter ki o kişi Allah'a ulaşmayı dilesin.
 

“Gerekliyse mürşidimize nasıl ulaşabiliriz?”

Allah'a ulaşmayı dilemeden ulaşamazsınız; Madde 1. 2.’si Allah'a ulaşmayı dileyince zaten hacet namazını siz kılacaksınız. Çünkü iç dünyanız mutlaka bir mürşide tâbî olmayı isteyecek. Ve de hacet namazını kıldığınız zaman Allahû Tealâ size o zaman gösterecek. Eğer Allah'a ulaşmayı dilemediyseniz ömür boyunca hacet namazı kılsanız Allahû Tealâ size hiçbir zaman mürşid göstermez. 

Benzer konular