Lokmân-15’e göre Allah’a ulaşmayı dilemeyerek şirk içinde olan anne ve babaya itaat edilmemesini, A’râf-173’e göre Allah’ın ezelde yeminler aldığını söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şirk » Lokmân-15’e göre Allah’a ulaşmayı dilemeyerek şirk içinde olan anne ve babaya itaat edilmemesini, A’râf-173’e göre Allah’ın ezelde yeminler aldığını söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Lokmân-15’e göre Allah’a ulaşmayı dilemeyerek şirk içinde olan anne ve babaya itaat edilmemesini, A’râf-173’e göre Allah’ın ezelde yeminler aldığını söyleyebilir miyiz?

Lokmân-15:

31/LOKMÂN-15: Ve in câhedâke alâ en tuşrike bî mâ leyse leke bihî ilmun fe lâ tutı’humâ ve sâhibhumâ fîd dunyâ ma’rûfen vettebi’ sebîle men enâbe ileyye, summe ileyye merciukum fe unebbiukum bi mâ kuntum ta’melûn(ta’melûne).
Ve bilgin olmayan bir şey hakkında, şirk koşman için seninle mücâdele ederlerse, ikisine de itaat etme! Ve dünyada onlara güzellikle sahip ol. Bana yönelenlerin (ruhunu Allah'a ulaştırmayı dileyenlerin) yoluna tâbî ol. Sonra dönüşünüz Banadır. O zaman yaptığınız şeyleri size haber vereceğim.


“Eğer annen baban bilmediğin bir şeyi Bana ortak koşman için seni zorlarlarsa onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Kim Bana yönelmişse, Bana ulaşmayı dilemişse sen de onun yoluna tâbî ol. Kim bana yönelmişse yani ruhunu ölmeden evvel Bana ulaştırmayı dilemişse sen de onun yoluna tâbî ol (sen de Allah’a ulaşmayı dile). Sonra hepiniz Bana döneceksiniz. Ve size yaptıklarınızı haber vereceğim.”

A’râf-173:

7/A'RÂF-173: Ev tekûlû innemâ eşreke âbâunâ min kablu ve kunnâ zurriyyeten min ba’dihim, e fe tuhlikunâ bimâ fealel mubtilûn(mubtilûne).
“Veya fakat daha önce babalarımız da şirk koştu ve biz onlardan sonraki nesiliz. Hal böyle iken bâtılla amel edenlerin yaptıklarından dolayı mı bizi helâk edeceksin?” dersiniz diye.


“Daha evvel babalarımız da anne-babalarımız şirk koştu. Biz onların zürriyetiyiz. Onlardan sonraki zürriyetiz; nesiliz. Hâl böyle iken bâtılla amel edenlerin yaptıklarından dolayı mı bizi helâk edeceksin?” dersiniz diye.”

e fe tuhlikunâ: O zaman bizi helâk mı edeceksin?
bimâ fealel mubtilûn: Batılla fiil yapanlar; batılla alay edenler sebebiyle.

“Batılla amel edenler sebebiyle mi,  o amel edenlerin yaptıklarından dolayı mı bizi helâk edeceksin, derler.”

Allahû Tealâ’nın ezelde yeminler aldığını söyleyebilir miyiz?

Allahû Tealâ şirk içinde olan anne-babaya itaat edilmemesini emrediyor. Kimdir şirk içinde olanlar? Allah’a ulaşmayı dilemeyen herkes şirk içindedir.

Sevgili kardeşlerim, kendinizi dikkatle yerli yerine oturtun. Sevgili izleyenler, dinleyenler, sevgili kardeşlerim, gerçek anlamda bir büyük tehlikeyle karşı karşıyasınız. Allah’a ulaşmayı dilemedikçe hiç biriniz için kurtuluş yoktur. Hangi dîn adamı bunun aksini söylüyorsa orada konferans veririz. O güvendiğiniz adamlar karşımıza gelsinler ve bize cevap versinler bakalım, verebilecekler mi? Bunu hepinizin denemesi lâzım. Yoksa cehenneme doğru yol alıyorsunuz. Bir defa daha altını çizerek söylüyoruz. Kim Allah’a ulaşmayı dilemezse o kişinin gideceği yer cehennemdir sevgili kardeşlerim. Hiçbir davranış biçimi, Allah’a ulaşmayı dilemenin dışındaki hiçbir müessese onları cehennemden kurtaramaz.

Benzer konular