Muhammed-16’da belirtilen ilimden nasibi olmayanlarla İsrâ-45, 46’da belirtilen kişiler arasında bir ilişki var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Muhammed-16’da belirtilen ilimden nasibi olmayanlarla İsrâ-45, 46’da belirtilen kişiler arasında bir ilişki var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Muhammed-16’da belirtilen ilimden nasibi olmayanlarla İsrâ-45, 46’da belirtilen kişiler arasında bir ilişki var mıdır?

Muhammed-16’ya bakıyoruz:

47/MUHAMMED-16: Ve minhum men yestemiu ileyke, hattâ izâ haracû min indike kâlû lillezîne ûtûl ilme mâzâ kâle ânifâ(ânifen), ulâikellezîne tabaallâhu alâ kulûbihim vettebeû ehvâehum.
Ve seni dinleyenlerden bir kısmı, senin yanından çıktıkları zaman, kendilerine ilim verilenlere: “Biraz önce (O) ne dedi?” dediler. İşte onlar, Allah’ın, kalplerini mühürledikleri kişilerdir ve onlar hevalarına tâbî olanlardır.


ve minhum men yestemiu ileyke: Onlardan seni dinleyenler vardır.
hattâ izâ harecû min indike kâlû lillezîne ûtûl ilme mâzâ kâle ânifâ(ânifen): Sonra senin yanından çıkınca kendilerine ilim verilmiş olanlara: “O (peygamber) demin ne söylemişti diye alayla sorarlar (O Hazreti Muhammed ne söylemişti diye alayla sorarlar).
ulâikellezîne tabaallâhu alâ kulûbihim vettebeû ehvâehum: Onlar öyle kimselerdir ki, Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Ve onlar, hevalarına tâbî olmuşlardır.  

Bu İsrâ-45 ve 46’da belirtilen kişilerle Muhammed-16’da belirtilenler; dinledikten sonra hiçbirşey anlamadıkları kesin olduğuna göre Allah’ın kalplerini mühürlediği kişiler mi bunlar? Evet, kalplerini mühürlediği, kalplerinde ekinnet olan kişiler. Allahû Tealâ ekinneti kalplerine koyduktan sonra kalplerini mühürlüyor.

Benzer konular