Yûnus 16’da Allahû Tealâ zamanın imamı Mehdi (A.S) hazretlerini mi anlatmaktadır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Peygamber Efendimiz » Yûnus 16’da Allahû Tealâ zamanın imamı Mehdi (A.S) hazretlerini mi anlatmaktadır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yûnus 16’da Allahû Tealâ zamanın imamı Mehdi (A.S) hazretlerini mi anlatmaktadır?

Yûnus-16:

10/YÛNUS-16: Kul lev şâallâhu mâ televtuhû aleykum ve lâ edrâkum bihî, fe kad lebistu fîkum umuran min kablihî, e fe lâ ta'kilûn(ta'kilûne).
De ki: “Şâyet Allah dileseydi, O’nu size okumazdım ve O’nu size bildirmezdim. Halbuki O’ndan önce içinizde bir ömür sürdüm. Hâlâ akıl etmiyor musunuz?”


De ki: “Şâyet Allah dileseydi, O'nu size okumazdım ve O'nu size bildirmezdim. Halbuki O'ndan önce içinizde bir ömür sürdüm. Hâlâ akıl etmiyor musunuz?”

Burada sözkonusu olan şey Kur’ân. “Şâyet Allah dileseydi, O'nu size okumazdım. Kur’ân’ı size okumazdım ve onu size bildirmezdim ve okuduğum şeyi de bildirmezdim. Halbuki O'ndan önce içinizde bir ömür sürdüm.”

Yani “Allahû Tealâ bana bu ilmi vermeden önce 40 yıl boyunca Ben Allah ile ilişkili değildim.” diyor. Bu sözler, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sözleri. Ama bir evvelki âyet-i kerimeye bakalım:

Yûnus-15’de diyor ki:

10/YÛNUS-15: Ve izâ tutlâ aleyhim âyâtunâ beyyinâtin kâlellezîne lâ yercûne likâena'ti bi kur'ânin gayri hâzâ ev beddilhu, kul mâ yekûnu lî en ubeddilehû min tilkâi nefsî, in ettebiu illâ mâ yûhâ ileyye, innî ehâfu in asaytu rabbî azâbe yevmin azîm(azîmin).
Ve onlara âyetlerimiz, delillerle okunduğu zaman Bize ulaşmayı dilemeyen kimseler şöyle dedi: “Bize bundan başka bir Kur’ân getir veya O’nu değiştir.” De ki: “O’nu, kendi nefsimden (bir şey) ilka ederek benim değiştirmem olamaz. Ben ancak bana vahyolunan şeye tâbî olurum. Şâyet Rabbime asi olursam muhakkak ki ben, büyük günün azabından korkarım.”


“Ve onlara âyetlerimiz, delillerle okunduğu zaman Bize ulaşmayı dilemeyen kimseler şöyle dedi: ‘Bize bundan başka bir Kur'ân getir veya O'nu değiştir.’ De ki: “O'nu, kendi nefsimden (bir şey) ilka ederek benim değiştirmem olamaz. Ben ancak bana vahyolunan şeye tâbî olurum. Şâyet Rabbime asi olursam muhakkak ki ben, büyük günün azabından korkarım.”

Burada görülüyor ki zamanın imamı Mehdi (A.S)’dan değil Peygamber Efendimiz (S.A.V)’den bahsediyor.

Benzer konular