Allah ile kul arasına birisini koymak şirk midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şirk » Allah ile kul arasına birisini koymak şirk midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah ile kul arasına birisini koymak şirk midir?

Allah ile kul arasına birisini koymak fısk değildir. Bu koymaya da zaten kimse yetkili değildir. Allah ile kul arasına giren kişi, girebilen kişi Allah’ın emirlerini yerine getiren daimî zikrin sahibi olan kişidir. O kişi daimî zikrin sahibi olduğu için nefsinin kalbinde hiçbir afet kalmaz. O mutludur ve etrafındaki bütün insanlara mutluluk ulaştırır.

Öyleyse belki bu noktada bir sual sormak gerekir. Yani zikir seviyesiyle mutluluk paralel bir seyir mi takip eder? Evet. 24 saatlik bir zaman parçası içinde zikriniz % ne kadar? İşte siz, o kadar mutlu olabilirsiniz. Bütün insanlar için Allah’ın koyduğu temel kanun budur.

Zikirsiz bir mutluluk hiç kimseye nasip olmaz. Çünkü mutluluğun temelinde nefsin afetlerinin devre dışı kalması şarttır. Bu ise zikrin dışında hiçbir şeyle gerçekleşemez. Sadece zikirdir ki; yani “Allah, Allah, Allah, Allah...” diye sesle zikretmek veya “Allah, Allah, Allah, Allah...” diye sessiz zikirle zikretmek veya dilini de kımıldatmadan içindeki sesle “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” kelimesini tekrar etmek; hepsi zikirdir. Ama 3. zikir insanları her an mutlu edebilecek bir özellik taşımaz. Çünkü olayları yaşar insanlar gündüz boyunca, etraflarındaki insanlar vardır. Onlarla meşguliyet sebebiyle zikir hep 2., 3. derecede kalan bir fonksiyonel yapı ifade eder. Ama zikri kendilerine hedef ittihaz edenler, daimî zikre ulaşanlar, bunlar dünyadaki en mutlu insanlardır.

Allah razı olsun.

Benzer konular