"Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin hepsi fırkalara ayrılmış olanlardır." diyorsunuz. Bunu biraz açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » "Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin hepsi fırkalara ayrılmış olanlardır." diyorsunuz. Bunu biraz açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin hepsi fırkalara ayrılmış olanlardır." diyorsunuz. Bunu biraz açıklar mısınız?

Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin hepsi fırkalara ayrılmış olanlardır.” diye bir sözünüz var. Bu sözü biraz açıklar mısınız? Fırkalara ayrılanlardan kastınız nedir? Siyasi partiler mi, devletler mi, fıkhı mezhepler mi? Saygılar sunarım.

Sevgili kardeşim! Allahû Tealâ, eğer bir insan Allah'a ulaşmayı dilemezse, onların fırkalara ayrıldığını söylüyor. Âyet-i kerimeye gel bir defa daha beraber bakalım. Rûm Suresinin 31 ve 32. âyetleri:

30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).
O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

30/RÛM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyean, kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).
(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.


“munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn: Allah'a ulaşmayı dile ve böylece Allah'a ulaşmayı dilediğin için takva sahibi ol.”

Burada parantez açıp söyleyeyim; takva sahibi olan herkesin gideceği yerin cennet olduğunu söylüyor Allahû Tealâ bir defa. “Ve namaz kıl ve müşriklerden olma.” diyor Allahû Tealâ. Yani Allah'a ulaşmayı dileyen kişi müşriklerden olmuyor.

İki türlü müşrik var:

* Allah’a şirk koşanlar
* Putlara tapanlar. Allah'a tapacak yerde putlara tapıyorlar. Onlar şirkte.

Allah'a ulaşmayı dilemeyen herkes şirktedir. Putlara tapanlar açık şirktedir. Açık açık putlara tapıyor adamlar. Ama Allah'a ulaşmayı dilemeyenler gizli şirktedir.

Allahû Tealâ diyor ki: “O müşriklerden olma ki onlar dînlerinde fırkalara ayrılmışlardır.  Her biri kendi elindekiyle ferahlanırlar.” İşte bu insanlar 72 tane fırka oluşturuyorlar. 73. fırka da Allah'a ulaşmayı dileyenlerdir. Dilemeyenlerin hepsi fırkalara ayrılmış.

Ve Sebe Suresinin 20. âyet-i kerimesinde onların kâfirler olduğunu söylüyor. Diyor ki Allahû Tealâ: “Kıyâmet günü şeytan, insanlara olan vaadini gerçekleştirdi. Mü'minleri oluşturan bir tek fırka hariç, bütün fırkalar şeytana kul oldular.”

34/SEBE-20: Ve lekad saddaka aleyhim iblîsu zannehu fettebeûhu illâ ferîkan minel mu’minîn(mu’minîne).
Ve andolsun ki iblis, onlar üzerindeki zannını (hedefini) yerine getirdi. Böylece mü’minleri oluşturan bir fırka (Allah’a ulaşmayı dileyenler) hariç, hepsi ona (şeytana) tâbî oldular.


Sadece Allah'a ulaşmayı dileyenler mü'minlerdir. Allah'a inanmak, kişiye inanan vasfını kazandırır ama cenneti kazandıramaz. O kişinin gideceği yer cehennemdir. Çünkü kişi Allah'a ulaşmayı dilemedikçe şirkten kurtulması mümkün değildir. Öyleyse fırkalara ayrılanlardan kastımız; Allah'a ulaşmayı dilemeyen herkestir.

Hangi dînde, hangi mezhepte, hangi inançta olursa olsun, eğer o kişinin dîninde Allah'a mülâki olmayı (ruhu hayattayken Allah'a ulaştırmayı) dileyen bir hüküm olmasaydı, o zaman böyle bir husus gerçekleşemezdi. Ama Allahû Tealâ üç kitapta, dînin üçünde de; Kur'ân’da da Tevrat’ta da İncil’de de Allah'a ulaşmayı dilemeyi farz kılıyor ve dilemeyenlerin cehenneme gideceğini çok açık bir şekilde ifade ediyor.

Öyleyse birer birer cevap verelim. Siyasi partiler mi? Hayır değil! Devletler mi? Hayır değil! Fıkhı mezhepler mi? Hayır değil! Ve böyle bunun gibi hiç birisi değil. Sadece Allah'a ruhunu hayattayken ulaştırmayı dilemeyenler. Şimdi sen kendini düşün. Eğer ruhunu Allah'a ulaştırmayı dilemiyorsan gideceğin yer cehennem.

Benzer konular