Şirk konusunda bizleri aydınlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Şirk konusunda bizleri aydınlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şirk konusunda bizleri aydınlatır mısınız?

Benim kafama çok şeyler takılıyor. Onun için dîni uygulamaya gerek duymuyorum. Çünkü şirk varmış. Şirk işlersem bütün amellerim boşa gidermiş. Bir ay evvel gizli şirkin olduğunu da öğrendim. Ben şimdi neyin, nasıl şirk olacağını nasıl bileyim? Amelleri boşa götüreni nasıl bileyim? Her nereyi okusam, hep şirk hakkında değişik değişik yorumlar duyuyorum. Onun için inanmakta zorluk çekiyorum. Bu konuda beni aydınlatmanızı diliyorum.

 Allahû Tealâ’nın gizli şirkten muradı açık bir şekilde Kur'ân-ı Kerim'de yer almıştır. Allahû Tealâ buyuruyor ki:

30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).
O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.


munîbîne ileyhi vettekûhu: Allah’a yönel, O’na yönel ve O’na karşı takva sahibi ol.
ve ekîmûs salâte: Ve namaz kıl.
ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne): Ve müşriklerden olma.

Bu Rûm Suresinin 31. âyet-i kerimesi. 32. âyet-i kerimesinde gizli şirkin ne olduğunu açıklıyor Allahû Tealâ:
    
30/RÛM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyean, kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).
(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.


“O müşriklerden olmayın ki, onlar fırkalara ayrılmışlardır. Ayrı ayrı gruplar oluşturmuşlardır. Her biri kendi elindekiyle ferahlanırlar.”

Öyleyse, sadece iki grup insan var:

1- Allah’a ulaşmayı dileyip takva sahibi olanlar. Onlar ruhlarını hayattayken Allah’a ulaştıracak olanlardır ve tek bir fırka oluştururlar. Onlar kurtuluşa erenlerin fırkasıdır.
2- Ama kim Allah’a ulaşmayı dilememişse. O, 72 fırkanın içinde kalan büyük kesimdir.

Kıyâmet günü için Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in söylediği: “İnsanlar 73 gruba ayrılacaklardır.” diyor Peygamber Efendimiz (S.A.V). Şu anda 72 tane grup tespit edilmiş durumda tüm dünyada. Dîn konusuyla meşgul olan 72 grup saptamışlar. Bu 72 grubun içinde Allah’a ulaşmayı dileyenler, 73. fırkayı oluşturuyor. Onlar kurtuluşa ulaşanlar; Fırka-ı Naciye. Ve gizli şirkin muhtevası bir yerde daha veriliyor. Sebe Suresinin 22. âyet-i kerimesi. Diyor ki Allahû Tealâ:

34/SEBE-20: Ve lekad saddaka aleyhim iblîsu zannehu fettebeûhu illâ ferîkan minel mu’minîn(mu’minîne).
Ve andolsun ki iblis, onlar üzerindeki zannını (hedefini) yerine getirdi. Böylece mü’minleri oluşturan bir fırka (Allah’a ulaşmayı dileyenler) hariç, hepsi ona (şeytana) tâbî oldular.


“Kıyâmet günü şeytan, insanlara olan vaadini yerine getirdi. Mü’minleri oluşturan bir tek fırka hariç, bütün fırkalar şeytana kul oldular.”

Burada da bir tek fırka, Allah’a ulaşmayı dileyenlerin grubu. Bir de onun dışındaki 72 fırkanın geri kalan hepsi.  

İşte böylece Allahû Tealâ, mü’minlerle şirkte olanları ayırıyor birbirinden. Mü’minler, şirkte olmayanlar yani Allah’a ulamayı dileyenler. Diğerleri şirkte olanlar.

Şimdi, Hollanda’dan Hüseyin Yiğit kardeşim, sen de Allah’a ulaşmayı eğer dilemiyorsan şirktesin. Bunun adı gizli şirktir. Açık şirk ise putlara tapmaktır. Herhalde, böyle bir yanlışlığı aklı başında olan hiç kimse işlemez. Ama Allah’a ulaşmayı dilemedikçe herkes şirktedir. İnsanlar ne yazık ki, Kur'ân-ı Kerim'i unutmuşlar. Allah’a ulaşmayı dilemeyi de unutmuşlar ve kapkaranlık bir dünyada, şirk içinde yaşamaktalar.

Bil ki, bize bu gönderdiğin mektupla, gönderdiği e-maille soruyu sormuşsun. Bizden de cevabı aldın. Hemen, Allah’a ruhunu ölmeden evvel ulaştırmayı dile. Dilediğin an Allahû Tealâ onu işitir, bilir ve görür ve o anda şirkten kurtulmuşsundur.

Demek ki bir açık şirk var. Açık şirk, putlara tapmak işlemi. Gizli şirkse, Allah’a ulaşmayı dilememek. Allah’a ulaşmayı dileyenler, gördük ki, takva sahipleri ve onlar şirkten kurtulanlar. Tek bir fırkayı oluşturuyorlar; mü’minler. Allah’a ulaşmayı dileyenler, aynı kişiler. Sadece Allah’a ulaşmayı dileyenler mü’mindirler.

Öyleyse Hüseyin Yiğit kardeşimiz, yapman lâzımgelen şey Allah’a ulaşmayı kalpten, şuradan, kalbinden dilemektir.

Benzer konular