Şirk nedir? Allah ile kul arasında birisinin olması şirk midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şirk » Şirk nedir? Allah ile kul arasında birisinin olması şirk midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şirk nedir? Allah ile kul arasında birisinin olması şirk midir?

Allah ile birisinin arasında eğer birisi varsa, o bir mürşiddir. O, Allah’ın dostudur. Allah ile her an konuşabilen bir imkânın sahibidir.

Sevgili kardeşlerim! Allah’ın da istediği zaten budur ki; insanlar hacet namazını kılıp Allah’tan sorsunlar da ona göre mürşidlerine tâbî olsunlar. Neden? Çünkü eğer Allah’tan sorulur da Allah onlara mürşid gösterirse, o zaman onun mürşidi mutlaka Allah ile konuşabilen birisidir. Bu sebeple o kişiler suallerini mürşidlerine ulaştırırlar. Mürşid de Allah’tan sorar ve onlara Allah’tan aldığı cevabı iletir. Bu mürşidin temel görevidir. Herkes Allah ile konuşmak imkânının sahibi olamaz. Olması için zikrini epeyce arttırması gerekir.

Bir defa tâbiiyet asıldır. Tâbiiyet olmadan hiç kimsenin ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkamaz. Bunun mânâsı, o kişi hiçbir zaman ermiş evliya olamaz. Ermişlerden birisi olması mümkün değildir. Ermiş olmak, o kişinin ruhunun vücudundan ayrılması ve Allah’a ulaşması halinde mümkündür. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse o kişi hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini sormak mecburiyetindedir. Ancak hacet namazını kılıp da Allah’tan mürşidini sorarsa Allah ona mürşidini gösterir ve kişinin o mürşide ulaşması halinde, tâbiiyeti onun mutlaka ruhunun vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılmasını gerektirir. Mutlaka böyle tezahür eder olay. Ondan sonra süre 7-8 aylık bir zaman parçasıdır. Bu zaman parçası içinde kişinin ruhu Allah’a doğru 7 tane gök katını aşarak, 7. katta 7 tane âlemden geçerek, 7. âlemden sonra da dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına yükselmesini sağlar. İşte bu standartlar asıldır, hiç değişmez.

Allah razı olsun.

Benzer konular