Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyor ki: "Karıncanın ayak seslerinden daha sinsi olan gizli şirkten sakının." Buradaki gizli şirk nedir? Açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyor ki: "Karıncanın ayak seslerinden daha sinsi olan gizli şirkten sakının." Buradaki gizli şirk nedir? Açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyor ki: "Karıncanın ayak seslerinden daha sinsi olan gizli şirkten sakının." Buradaki gizli şirk nedir? Açıklar mısınız?

Sevgili kardeşlerim! Şirk, Allahû Tealâ’nın yasak ettiği fiillerin işlenmesidir. Şirk; insanların Allahû Tealâ’nın emrinin dışındaki hedeflere kendilerini hedeflemeleridir. İşte İslâm âleminde korkunç bir tuzak, bunun en güzel misalidir. İslâm âleminde sorduğunuz zaman bizim sevgili dîn adamlarımıza, İslâm’ın standartları:

* Namaz kılmak (diyor), 1.
* Oruç tutmak, 2.
* Zekât vermek, 3.
* Hacca gitmek, 4.
* Kelime-i şahadet getirmek, 5.

Hayır, sevgili kardeşlerim! İslâm’ın şartı 5 değildir. Kur’ân-ı Kerim 7’li bir sistem üzerine kurulmuştur. Namaz kılmak da farzdır. Oruç tutmak da farzdır. Zekât vermek de farzdır. Hacca gitmek de farzdır. Kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Tamam. Ama bir insanı İslâm yapan şey, onun ruhunu Allah'a teslim etmesidir. İslâm, teslim olan mânâsına geliyor. Kur’ân-ı Kerim, insanların ruhlarını Allah'a teslim etmesini farz kılıyor. Fizik bedenlerini teslim etmelerini farz kılıyor. Nefslerini Allah'a teslim etmelerini farz kılıyor. Ve iradelerini Allah'a teslim etmelerini farz kılıyor.

Öyleyse ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimi, 4 tane teslim vücuda getiriyor. Bu 4 teslim, 7 safhada gerçekleşir. Safha 7:

1- Allah'a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide tâbiiyet.
3- Ruhun Allah'a ulaşması.
4- Fizik bedenin teslimi.
5- Nefsin teslimi.
6- Muhlis olmak.
7- İradeyi Allah'a teslim etmek.

7 tane safhanın her biri bir gök katını ifade eder. Ve kişinin Allah'ın Zat’ına ulaşması, bu 7 tane safhayı geçmesiyle mümkündür.

Allah razı olsun.

Benzer konular