Ameli boşa giden ve âyetlerden gâfil olanların Zumer-65’e göre şirkte olup hüsranda olanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şirk » Ameli boşa giden ve âyetlerden gâfil olanların Zumer-65’e göre şirkte olup hüsranda olanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ameli boşa giden ve âyetlerden gâfil olanların Zumer-65’e göre şirkte olup hüsranda olanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?

39/ZUMER-65: Ve lekad ûhıye ileyke ve ilâllezîne min kablike, le in eşrakte le yahbetanne ameluke ve le tekûnenne minel hâsirîn(hâsirîne).
Ve andolsun ki, sana ve senden öncekilere: “Gerçekten eğer sen şirk koşarsan (Allah’a ulaşmayı dilemezsen), amellerin mutlaka heba olur. Ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.” diye vahyolundu.


"Ve andolsun ki  sana ve senden öncekilere: 'Gerçekten eğer sen şirk koşarsan (Allah’a ulaşmayı dilemezsen), amellerin mutlaka heba olur. Ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.' diye vahyolundu." diyor Allahû Tealâ.

Öyleyse ameli boşa giden ve âyetlerden gâfil olanların Allahû Tealâ şirkte olduklarını söylüyor Zumer-65’te ve hüsranda olanlar olduğunu söylüyor. Öyleyse aynı kişiler yani Allah’a ulaşmayı dilemeyenler onlar amelleri boşa giden ve âyetlerden gâfil olanlar, aynı zamanda hüsranda olanlar ve şirkte olanlar.

Benzer konular