Gizli şirk nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şirk » Gizli şirk nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gizli şirk nedir?

Ben namazını kılan birisiyim. Ama mürşidim yok henüz. Gizli şirk nedir? Namaz kılan birisi de gizli şirkte olabilir mi?

Gizli şirk insan için, pek çok insan için hâlâ yaşanabilen bir dizayn ifade eder. İslâm âlemine baktığımız zaman bu korkunç standardı görmemek mümkün değildir. Çünkü sevgili kardeşlerim, İslâm âlemi namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekât vermeyi, hacca gitmeyi ve kelime-i şahadet getirmeyi yani İslâm’ın 5 şartını yerine getirmeyi yeterli görüyor. Bu namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek, hiç kimseyi cennete ulaştıramaz.

Sevgili kardeşlerim! Böyle bir dizayna baktığımız zaman bir vakıa ile karşı karşıyayız. İnsanlar dînlerini bilmiyorlar. Bir insanın evvelâ dîninin ismini bilmesi lâzım. İslâm dîni. Ne demek İslâm dîni? İslâm dîni “teslim dîni” demek. Bütün insanların;
 
1- Ruhlarını
2- Fizik bedenlerini
3- Nefslerini
4- İradelerini

Allah’a teslim etmeleri, Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de farz kılınmıştır. Öyleyse bir vakıa ile karşı karşıyayız. Allahû Tealâ, teslim olmamızı emrediyor.

Sevgili kardeşlerim! Bu teslimler, İslâm âleminde lâzımgeldiği boyutta önemle ele alınmıştır ve bir insanın İslâm olabilmesi, mutlaka bu standartların -en azından ruhun- Allah’a teslim edilmesiyle tahakkuk etmesini gerekli kılar. Ama bunu yapan kişi zaten daha ötesine ulaşmaktan vazgeçmez. Daha ötesine ulaşmak ister. Fizik vücudunu da teslim etmek ister, nefsini de teslim etmek ister, iradesini de Allah’a teslim etmek ister. Allah’tan da bu istikametlerde yardım görür. Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları ardına kadar açmış. Herkesin cennete girmesini istiyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular