Hacet namazı kılarak Allah’tan mürşidimizi görmeyi mi istemeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Hacet namazı kılarak Allah’tan mürşidimizi görmeyi mi istemeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hacet namazı kılarak Allah’tan mürşidimizi görmeyi mi istemeliyiz?

Hacet namazı kılarak Allah’tan mürşidimi isteyip görsem ve benim mürşidim bir başkası olup ben oraya tâbî olsam ve benim tâbî olduğum kişi bu konuda farklı düşünürse ne yapmam gerekir?

Buna aldırmamanız gerekir. Çünkü siz yanlışı değil; doğruyu yapıyorsunuz. Allahû Tealâ Bakara Suresinin 45 ve 46. âyetlerinde ‘Allah’tan sorun.’ diyor.

2/BAKARA-45: Vesteînû bis sabri ves salât(salâti), ve innehâ le kebîratun illâ alâl hâşiîn(hâşiîne).
(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.

2/BAKARA-46: Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
Onlar (o huşû sahipleri) ki, Rab’lerine (dünya hayatında) muhakkak mülâki olacaklarına ve (sonunda ölümle) O’na döneceklerine yakîn derecesinde inanırlar.


“Allah’tan sabırla ve namazla (Bu namaz hacet namazıdır.) sorun (istianeyi yani mürşidinizin kim olduğunu).”

Sormak mecburiyetindesiniz. Kur’ân emri!

“Ve bu başkalarına gösterilmez. Ama kim Allah’a mülâki olacağına (ruhunu ölmeden evvel Allah’a ulaştıracağına) kesin olarak inanıyorsa, onlara gösterilir.” diyor Allahû Tealâ.

Size de gösterilmişse siz mutlaka Allah’a ulaşacaksınız. Öyleyse mürşidinize bu âyetleri söyleyip ondan izin alabilirsiniz. İzin almadan da Allah’ın gösterdiğine tâbî olabilirsiniz. Ve ondan sonra da hacet namazı kılmaya gene devam edersiniz. Allah’ın seçiminin doğru olduğunu, zaman içinde kesin olarak tespit edeceksiniz.


Benzer konular