Rüyamda bir Nakşibendî Hocasının elimden tutup hızlı adımlarla beni çadırın önünde bekleyen Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e götürüyor. Onların sohbetine gitmemin sakıncası var mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Rüyamda bir Nakşibendî Hocasının elimden tutup hızlı adımlarla beni çadırın önünde bekleyen Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e götürüyor. Onların sohbetine gitmemin sakıncası var mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Rüyamda bir Nakşibendî Hocasının elimden tutup hızlı adımlarla beni çadırın önünde bekleyen Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e götürüyor. Onların sohbetine gitmemin sakıncası var mı?

Sevgili Efendimiz! Ellerinizden sonsuz saygı ve hürmetle öperim. Rüyamda bir Nakşibendî Hocasının, elimden tutup hızlı adımlarla beni çadırın önünde bekleyen Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e götürüyor. Onların sohbetine gitmemin sakıncası var mı?
 
Hiç sakınca olur mu evlâdım! Orası senin mürşidinin yeri. Ona ömrün boyunca gideceksin, onun ömrü boyunca da gideceksin. Ondan sonra gelen mürşide de gideceksin. Sahip olduğunuz ni’metlerdir Allah'ın mürşidleri, sakın ellerini bırakmayın. Bize tâbiiyet, mürşide tâbiiyetin ötesinde başka bir olay. Zaten gelecekte göreceksiniz ki, bize tâbî olanlar mürşidler olacak. Bu olay başladı hamdolsun.
 
Öyleyse nereye ulaşıyoruz. Mürşidlere tâbî olanların hepsi o güne kadar hangi görevleri yapıyorlarsa, aynı görevleri aynı şekilde yapmaya devam edecekler ama Mehdi Resûl’e tâbî olmuş olacaklar. Bu onların ne davranış biçimlerinde ne ibadetlerinde değişiklik yapmasını gerektirmiyor. Sevgili kardeşlerim! Gelecekte tüm dünyayı sulha ve sükûna ulaştırdığımız zaman belki bu konuları bir defa daha konuşmak imkânını Allahû Tealâ bahşeder. O zaman diyeceksiniz ki: “Siz bunu bize falanca sene Konya Konferansında söylemiştiniz.” Evet, söyledik. Allah razı olsun.

“Onların sohbetine gitmemin bir sakıncası var mı?”

Hayır, yok. Ömrün boyunca da onların sohbetlerine gideceksin. O mürşidin kimse, onun da bize tâbî olduğunu göreceksin gelecek yıllarda. Bir kısım mürşidler nasıl tâbî olmuşlarsa onlar da tâbî olacaklar inşaallah. Zaten anlattıklarımızı dinleyip notlarını alıp Kur'ân-ı Kerim’den tahkik eden bir kişinin bize inanmaması ihtimalini zahit görüyoruz, böyle bir şey mümkün olmaz.

Benzer konular