Her dönemde Kur'ân’ı öğretmekle vazifeli öğretmenler var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Her dönemde Kur'ân’ı öğretmekle vazifeli öğretmenler var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Her dönemde Kur'ân’ı öğretmekle vazifeli öğretmenler var mıdır?

Vardır. Her devirde İslâm âlemi içinde Kur'ân’ı öğretmekle, Yahudi âlemi içinde Tevrat’ı öğretmekle, Hıristiyan âlemi içinde İncil’i öğretmekle vazifeli öğretmenler her devirde vardır. Hepsi de aynı şeyleri öğretirler; ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimini.

“Ve İslâm âlemine ait olan bir sual: Her dönemde Kur'ân’ı öğretmekle vazifeli öğretmenler var mıdır?”

Evet. Her devirde Kur'ân’ı öğretmekle vazifeli, hangi dilin mensuplarıysa o ülke, meselâ Arap âleminde bir Arap resûl, Türk âleminde bir Türk resûl. Hangi yabancı diller geçiyorsa, o ülkenin mutlaka bir resûlu bütün devirlerde var.

İslâm ülkelerinde Kur'ân öğretilir. Allahû Tealâ hiçbir devirde kimseyi öğretmensiz bırakmaz. Diyor ki Mu’minûn-44’de: “Biz bütün kavimlere resûl göndeririz. Her kavme mutlaka bir resûl (bütün zaman parçalarında) gönderilir ama bütün kavimdeki insanlar, kendilerine gönderilen resûlü hep inkâr ettiler.”

23/MU'MİNÛN-44: Summe erselnâ rusulenâ tetrâ, kullemâ câe ummeten resûluhâ kezzebûhu fe etbâ’nâ ba’dahum ba’dan ve cealnâhum ehâdîs(ehâdîse), fe bu’den li kavmin lâ yu’minûn(yu’minûne).
Sonra Biz, resûllerimizi ardarda (arası kesilmeksizin) gönderdik. Her ümmete resûlü geldiği zaman, her defasında onu yalanladılar. Biz de onları birbiri arkasından (helâk ettik). Ve onları efsane kıldık. Artık mü’min olmayan kavim (Allah’ın rahmetinden) uzak olsun.

Benzer konular