Tâbî olmayınca cennet mertebesine giriliyor mu? Girilmiyor mu? Tâbî olmak gerekiyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tâbî olmayınca cennet mertebesine giriliyor mu? Girilmiyor mu? Tâbî olmak gerekiyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tâbî olmayınca cennet mertebesine giriliyor mu? Girilmiyor mu? Tâbî olmak gerekiyor mu?

Giriliyor. Bir insan Allah’a ulaşmayı dilemezse mutlaka cehenneme girer. Böyle bir insan Allah’a ulaşmayı dilemezse bir mürşide tâbî olsa bile tâbiiyeti gerçekleşmez. Ama bir insan Allah’a ulaşmayı dilemişse mürşidine tâbî olmadan evvel öldüğünü düşünelim bunun. Bu kişi mutlaka Allah’ın cennetine girer.

Allah’a ulaşmayı dilemeyenler cehenneme girer. Ölçü, Kur’ân’daki ölçü budur. Bu ilmin, bu İslâm’ın giriş kapısıdır. İslâm zaten kâinatın tek dînidir. Başka bir dîn hiç olmamıştır. Adı Kur’ân’da ‘İslâm’ olarak konmuştur ama dînin İslâm’dan evvelki adı; hanif dînidir. Hz. İbrâhîm zamanındaki adı. O dîn olarak esas olan İslâm’dır.

Öyleyse bir insan Allah’a ulaşmayı diledi; 3. basamaktadır. Dilediği an, 5-6 saniye sonra bu kişi 1. kat cennetin sahibi olmuştur. Eğer ileride mürşidine ulaşırsa 2. kat cennetin sahibi olacaktır. Mürşidine ulaşamadan öldü; mutlaka 1. kat cennete girer.

“Tâbî olmak gerekiyor mu?” sualinin cevabı: “Evet. Gerekiyor.” Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi zaten bunu kalbinde istek olarak duyar ve ulaşır. Çünkü Allahû Tealâ diyor ki:

5/MÂİDE-35: Yâ eyyuhâllezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah’a karşı takva sahibi olun ve O’na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.


“yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete.” diyor Mâide Suresinin 35. âyet-i kerimesi.

“Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler) takva sahibi olun. (Nasıl?) Allah’a sizi ulaştıracak olan kişiyi Allah’tan isteyerek.”

Hacet namazını kılacaksınız. Allah’tan mürşidinizi soracaksınız. Üzerimize farz! Ama önce Allah’a ulaşmayı dileyeceksiniz. Dilediğiniz an kurtuldunuz. Cehennemden mutlak olarak kurtuldunuz. Sağ kalırsanız mürşidinize mutlaka ulaşma arzusunu size Allah verecektir zaten. Allah razı olsun.

Benzer konular