Mehdi Resûl’e layık talebeler olabilmemiz için neler yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mehdi Resûl » Mehdi Resûl’e layık talebeler olabilmemiz için neler yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mehdi Resûl’e layık talebeler olabilmemiz için neler yapmalıyız?

Sevgili ve Muhterem Efendimiz! Başımızın tacı, gözümüzün nuru Efendimiz! Konya’ya hoş geldiniz! Sefalar getirdiniz. (Hoş bulduk. Allah razı olsun.)

“Hürmetle o gül kokan ellerinizden öperim inşaallah. Ahir zamanı yaşadığımız şu günlerde, Mehdi Resûl’e layık talebeler olabilmemiz için neler yapmalıyız? Allah’ın dînini, Kur’ân’ın unutulmuş gerçeklerini insanlara anlatabilmemiz için Allah’a bihakkın kul olabilmemiz için değerli dualarınızı bekliyoruz. Sizi çok seviyoruz.”

İşte söylemişsin zaten ne yapıldığını evlâdım. Allah’a kul olmanın nasıl gerçekleşeceğini unutulmuş olan Kur’ân gerçeklerini insanlara anlatmakla mükellefsiniz her biriniz. Bizden öğrendiğiniz Kur’ân gerçeklerini (Kur’ân âyetlerini) bir bir göstererek onların bilmedikleri bu hakikatleri, onlara göstermekle vazifelisiniz. Bunu yaparken sakın bilgiçlik taslamayın. İlmin sadece Kur’ân’da olduğunu söyleyeceksiniz. “Biz, bu konuda görevliyiz.” diyeceksiniz. “Size sadece Kur’ân’ı söylüyoruz. Bizim buna bir katkımız söz konusu değildir.” diyeceksiniz. Ve onlar unutulmuş olan Kur’ân’ın bütün insanlara hem cennet saadetine hem dünya saadetine ulaştırabileceğini, söylediğiniz âyetleri okudukları zaman ve Arapça aslına sadık kalarak mânâlandırdıkları zaman mutlaka kurtuluşa ulaşacaklardır diye ümit ediyoruz.

Benzer konular