Peygamberimiz, Mehdi (A.S) çıkınca mutlaka ona tâbî olunmasını bildiriyor. İnsanların Sizi Mehdi (A.S) olarak tanımasının yolu nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hadîs » Peygamberimiz, Mehdi (A.S) çıkınca mutlaka ona tâbî olunmasını bildiriyor. İnsanların Sizi Mehdi (A.S) olarak tanımasının yolu nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamberimiz, Mehdi (A.S) çıkınca mutlaka ona tâbî olunmasını bildiriyor. İnsanların Sizi Mehdi (A.S) olarak tanımasının yolu nedir?

Muhterem Efendimiz! Ellerinizden hürmetle öperim. Peygamber Efendimiz (S.A.V)  hadîs-i şerifinde, Mehdi (A.S) çıkınca mutlaka ona tâbî olunmasını bildiriyor. (Evet, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in bu konuda bir emri var gerçekten. “Ona tâbî olun.” diyor açık bir şekilde.)

İnşaallah insanların siz Efendimizi Mehdi (A.S) olarak tanımasının yolu nedir inşaallah?

Yolu, bizim onlara ulaşabilmemiz ve onların suallerine açık olarak cevap verebilmemiz. Onlara Allah’ın hakikatlerini anlatabilmemiz ve onların öğrendikleri İslâm anlayışıyla, Allah’ın Kur’ân’daki İslâm’ın arasındaki farkı onlara öğretebilmemiz.

Biz Allahû Tealâ’dan bu ilmi alana kadar insanlar sadece İslâm’ın 5 şartını biliyorlardı. Ne Allah'a ulaşmayı dilemek, ne mürşide tâbiiyet, ne ruhu Allah’a ulaştırmak, ne fizik vücudu Allah’a teslim etmek, ne nefsi teslim etmek, ne irşad olmak, ne de iradeyi Allah’a teslim etmek insanlar tarafından bilinmiyordu. Ya da tasavvufu yaşayanların dışında bilinmiyordu.

Bugün Kur’ân’daki İslâm’ı yaşayanlar sadece tasavvufu yaşayanlardır. Çünkü tasavvuf Kur’ân’ın bütünüdür. Ve hala sûfiler Allah'a ulaşmayı dilemekten başlayan ve iradeyi Allah’a teslim etmeye kadar giden bir dizayn içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar.

Mehdi (A.S)’ı tanımanın bir tek yolu var; bizi, kimliğimizi merak eden kişi hacet namazını kılmak üzere boy abdesti alacak perşembeyi cumaya bağlayan gece ve yatmadan evvel son namaz olarak hacet namazını kılacak ve Allahû Tealâ’dan soracak. Kimliğimizi Allahû Tealâ’dan soracak veya “Ben Mehdi (A.S)’ı görmek istiyorum.” diye soracak. Mutlaka eğer o kişi şartlara eğer riayet etmişse Allahû Tealâ bizi gösterecek. İstisnası olması mümkün değildir. Kişi böyle bir suali kalpten soruyorsa, alacağı cevap mutlaka biziz.

Benzer konular