10 yıl önce gördüğüm rüyam hâlâ aklımı karıştırıyor. Lütfen beni aydınlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Rüşt Yolu » 10 yıl önce gördüğüm rüyam hâlâ aklımı karıştırıyor. Lütfen beni aydınlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

10 yıl önce gördüğüm rüyam hâlâ aklımı karıştırıyor. Lütfen beni aydınlatır mısınız?

Sabah ve yatsı namazı kılıyorum. Namaz kıldıktan sonra Türkçe Kur’an okuyorum. Sonra rüyamda kapıma dilenci geldiğini gördüm ama dilenci değildi. Ona sarıldım, kayboldu.  5 metre falan uzakta tekrar belirdi. Bana “Sen Allah’tan istemesini bilmiyorsun.” dedi. Bu rüyayı 10 yıl önce gördüm ama hâlâ aklımı karıştırıyor. Acaba ne demek istedi? Sizi ilk kez dinliyorum. Lütfen beni aydınlatır mısınız?

Sana hakikati söylemiş evladım. O, Hızır (A.S)’dı. “Sen Allah’tan istemesini bilmiyorsun.” dedi. Bize de dilenci kılığıyla gelmişti. “Allah’tan, Allah’a ulaşmayı dilemeyi istemesini bilmiyorsun.” dedi sana. Çünkü sen gerçekten bilmiyordun. Acaba bugün öğrenebildin mi? Bugüne kadar sana zaten bunu kimse söyleyemezdi, söylememiştir de.

Bi,z Hızır (A.S)’ı 2 defa gördük. Birincisi küçücük çocukken; 5 yaşında veya 4 yaşındaydım. İkincisi Ankara’da bir camide yanımda bir Cuma namazı kıldık onunla beraber. Bana Fatih Sultan Mehmet devrinde neler yaptığını anlattı. Ben de sanki bu devirdeki bir şeyi anlatıyormuş gibi saf saf dinledim. Ancak yanımdan gittikten sonra, “Fatih Sultan Mehmet devrinde bu adam nasıl yaşar?” diye aklım başıma geldi. Sonra sorduk, neticeyi öğrendik. Hamdederiz, şükrederiz.

Sevgili kardeşlerim! O kişi Hızır (A.S.)’dı ve size söylediği şey son derece basit: “Allah’a ulaşmayı dilemeyi bilmiyorsun. Allah’tan bunu isteyeceksin.” demiş. Allah’a ulaşmayı dileyeceksin. Allahû Tealâ’dan Allah’a ulaşmayı dilemeyi isteyeceksin.

Benzer konular