Âli İmrân 81'de peygamberlere verilen kitapları ve aynı şeriatı tasdik etmekle görevli kişi Mehdî Resûl müdür?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Âli İmrân 81'de peygamberlere verilen kitapları ve aynı şeriatı tasdik etmekle görevli kişi Mehdî Resûl müdür?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Âli İmrân 81'de peygamberlere verilen kitapları ve aynı şeriatı tasdik etmekle görevli kişi Mehdî Resûl müdür?

Esselâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berakâtuhu. Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berakâtuhu. Ey Allah’ın Resûl’ü, Mehdi (A.S.), bizim için bir hayat ve insan olarak yaşamamız için hidayet edensiniz. Sizi canımızdan çok seviyoruz. Ve bu can bu bedende durduğu müddetçe yolunuzda feda olsun. Hürmetle gül kokan ellerinizden öperim. İzninizle sorumu sorabilir miyim? (Allah razı olsun, elbette) Âli İmrân 81. âyet-i kerimesinden, Mehdî Resûl’ün peygamberlere verilen kitapların aynı şeriatı kapsadığını tasdik etmekle görevli olduğunu anlıyorum.

Evet. Ulûl’azm peygamberlerin hepsi zaten orada. Hz. İsa da orada, Hz. Musa da orada, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) de orada, Hz.İbrâhîm de orada. Ulûl’azm peygamberler, bu 4 peygamber hepsi orada. Ayrıca Hz. İbrâhîm’in de kitabı var. Ama Kur’ân-ı Kerim’de adı geçmiyor kitabın. Allahû Tealâ bütün nebîlerine kitap verdiğini defaatle söylemiştir. Hz. İbrâhîm de bir nebîdir. Durum bu ise buna göre değerlendireceğiz şimdi.     

3/ÂLİ İMRÂN-81: Ve iz ehazallâhu mîsâkan nebiyyîne lemâ âteytukum min kitâbin ve hikmetin summe câekum resûlun musaddikun limâ meakum le tu’minunne bihî ve le tansurunnehu, kâle e akrartum ve ehaztum alâ zâlikum ısrî, kâlû akrarnâ, kâle feşhedû ve ene meakum mineş şâhidîn(şâhidîne).
Ve Allah, nebilerden, “Size kitap ve hikmet verdim. Sonra size, beraberinizde olanı (Allah'ın size verdiği kitapları) tasdik eden bir Resûl geldiği zaman, O'na mutlaka îmân edeceksiniz ve O'na mutlaka yardım edeceksiniz” diye misak aldığı zaman, “İkrar ettiniz mi (kabul ettiniz mi?) ve bu ağır (ahdimi) üzerinize aldınız mı?” diye buyurdu. (Onlar da): “İkrar ettik (kabul ettik)” dediler. (Allahû Teâlâ): “Öyleyse şahit olun ve Ben sizinle beraber şahitlerdenim.” buyurdu.


Kardeşimiz Âli İmrân 81’de, “Mehdi Resûl’ün peygamberlere verilen kitapları aynı şekilde tasdik etmekle görevli olduğunu anlıyorum.” diyor.  Evet. “Sizlerden sonra size verilen kitapları tasdik edecek olan bir resûl gelecek.” diyor. "Sizlerden sonra gelecek." diyor.

Azhab Suresinin 7. âyet-i kerimesinde, o ağır misak kendilerinden alınan ulûl’azm peygamberlerden bahsediliyor. Hz. İbrâhîm, Hz. İsa, Hz. Musa ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.). Ve aynı şeriatın kesin olarak var olduğunu âyet-i kerime ispat ediyor.  

33/AHZÂB-7: Ve iz ehaznâ minen nebîyyîne mîsâkahum ve minke ve min nûhın ve ibrâhîme ve mûsâ ve îsâbni meryeme ve ehaznâ minhum mîsâkan galîzâ(galîzan).
O zaman ki; Biz, nebîlerden onların misaklerini almıştık. Ve senden ve Hz. Nuh’tan ve Hz. İbrâhîm’den ve Hz. Musa’dan ve Meryemoğlu Hz. İsa’dan ve onlardan ağır bir misak aldık.

Benzer konular