Bakara Suresinin 38. âyet-i kerimesine göre mü’minlere musîbet ulaşmayacağını söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mü'min » Bakara Suresinin 38. âyet-i kerimesine göre mü’minlere musîbet ulaşmayacağını söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara Suresinin 38. âyet-i kerimesine göre mü’minlere musîbet ulaşmayacağını söyleyebilir miyiz?

Esselâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berakâtuhu (ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berakâtuhu). Muhterem Efendimiz hasretle, hürmetle gül kokan ellerinizden öpüyorum. Rabbimize sonsuz hamd ve şükrediyorum. Bizleri sizin açtığınız mutluluk pazarında bir araya getirdi. Hay Allah razı olsun.  İlk defa bu tabiri duyuyorum; mutluluk pazarı. Aynen iştirak ediyorum. Hay Allah razı olsun. Mutluluk pazarı. Evet, öyle. Bir pazar; Allah’ın mutluluğu sizlere ulaşsın diye açtığımız bir gönül pazarı. Bir sevgi pınarından fışkıran, bir şifa verici su.  Sevgili kardeşlerim mutluluk pazarına hoş geldiniz...

Efendimiz, himmetinizle bu mutluluk pazarından nasiplenmek istiyorum inşaallah. Bakara Suresi 38. âyette Allahû Tealâ diyor ki: “Benim hidayetçime tâbî olanlara korku ve mahzun olmak yoktur.” Allahû Tealâ öyle diyor. Neden? Çünkü kim tâbî olursa, tâbî olduğu andan itibaren ruhunu mutlaka Allah’a ulaştıracak olan o kişi değildir, Allah’tır. Yani Allah’ın garantisi altındadır.

Mü’minlere musîbet ulaşmayacağını söyleyebilir miyiz?  

Sevgili kardeşlerim, her sene insanlar musîbetlerle imtihan edilirler. Musîbetler ulaşmaya devam eder. Ama onların musîbet olmadığını kişi anlar. Yani insanlar ömür boyu imtihan edilecektir. Musîbetler onları mutsuz etmez. Musîbetlerden korkmazlar, mahsun da olmazlar. Çünkü Allah’ın yolunda onlar emindirler ki, Allah’ın cennetinin sahibi olmuşlardır. Yoksa dünyada keder, üzüntü her zaman herkes için vardır. Ama etkilenme Allah yolunda yükseldikçe azalır, azalır, azalır. Neticede sıfır olur.

Öyleyse mü’minlere musîbet isabet etmeyeceğini söyleyemeyiz. Herkes için geçerlidir. Mü’minlere de, onları Allahû Tealâ imtihan etmek için musîbet isabet ettirtecektir.

“Sahâbe gibi size imtihanlar gelmeden kurtuluşa ulaşacağınızı mı zannediyorsunuz?” diyor bu zamanın insanlarına Allahû Tealâ. 

Benzer konular