Nebîlere verilen şeriat kitapları nerededir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûl ve Nebî » Nebîlere verilen şeriat kitapları nerededir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nebîlere verilen şeriat kitapları nerededir?

Esselâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berakâtuhu  (ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berakâtuhu). Gönüller Sultanı, başımızın tacı, gözümüzün nuru, hidayet çağının Mehdi Resûl’ü, Muhterem Efendimiz Hazretleri. Hasretle gül kokulu ellerinizden öperek muhtac olduğumuz her konuda, maddî ve manevî dualarınızı bekleriz. Konferansınızla İzmir’i şereflendirdiğiniz için Allah razı olsun (Allah sizlerden razı olsun). Efendimiz ben görevde olduğum için konferansa katılamadım. Çok üzülüyorum. Çalıştığım iş yerinde arkadaşlarımın bana sormuş olduğu 2 tane suali size sorup kendilerini aydınlatmanızı istediler (hay Allah razı olsun). Cevaplarınızı televizyondan izleyip kendilerine aktaracağım.

1- Bütün nebîlere kitap verildiğini hamdolsun ki sizden öğrendim. Arkadaşlarımızın tereddütü bu nebîlere verilen kitapların nerede olduğu. Bugüne kadar bu kitapların varlığından niye haberimiz yok?

Kur’ân-ı Kerim bütün nebîlere kitap verildiğini söylüyor. Kardeşlerimizin haberi olmaması bir şey ifade etmez. Ama en azından onlar, Hz. Musa’ya Tevrat’ın verildiğini; en azından onlar; Hz. İsa’ya İncil’in verildiğini ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e Kur’ân’ın verildiğini biliyorlar. Ama Allahû Tealâ diyor ki:

“Biz bütün nebîlere kitap veririz. Ve o kitaptaki şeriatla hükmetsinler diye veririz.”

Öyleyse nebî olan (peygamber) bütün nebîler. Hz. Nuh bir nebîdir, Hz. İbrâhîm bir nebîdir, yani bunlar nebî resûllerdir. Hz. Musa bir nebîdir. Hz. İsa bir nebîdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir nebîdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ile birlikte nübüvvet yani peygamberlik müessesesi bitmiştir.     

3 kitabın dışındaki nebîlere verilen kitaplardan bahsediyor herhalde o kardeşlerimiz. Allahû Tealâ, Hz. Nuh’a kitap verildiğini, Hz. İbrâhîm’e kitap verildiğini ve bütün peygamberlere kitap verildiğini ifade ediyor. Bir kısmının hiç adı geçmiyor.

Bu kitaplar nerede? Zaman içerisinde bu 3 kitabın dışındakiler yok olmuş.

Bugüne kadar bu kitapların varlığından niye haberimiz yok? Size haber verilmediği için.

Benzer konular