Allahû Tealâ’nın ard arda gönderdiği resûller ile mürşid arasındaki farklılıklar nelerdir, görevleri nelerdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allahû Tealâ’nın ard arda gönderdiği resûller ile mürşid arasındaki farklılıklar nelerdir, görevleri nelerdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ’nın ard arda gönderdiği resûller ile mürşid arasındaki farklılıklar nelerdir, görevleri nelerdir?

Resûl Allahû Tealâ’nın risaletle görevlendirdiği kişidir. Risalet yani resûllük Allah’ı temsil etmekteki en üst seviyedir. Zamanımızda en üst seviyedir. Çünkü bu seviyenin daha ötesi nübüvvettir, peygamberliktir. Ve biliyorsunuz ki; peygamberlik, nübüvvet Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’le, Peygamber Efendimiz’le sona ermiştir. Artık dünyaya nebî gönderilmeyecektir Allahû Tealâ tarafından. Hz. Musa bir peygamberdi, nebî idi. Hz. İsa bir peygamberdi, nebî idi. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) bir peygamberdi, nebî idi ve “hâtemen nebiyyin” idi. Nebîlerin hitam bulduğu, sona erdiği kişi, Son Peygamber…

33/AHZÂB-40: Mâ kâne muhammedun ebâ ehadin min ricâlikum, ve lâkin resûlallâhi ve hâtemen nebiyyine, ve kânallâhu bi kulli şey’in alîmâ(alîmen).
Muhammed (A.S), sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası olmamıştır (değildir). Fakat Allah’ın Resûl’ü ve Nebîler’in (Peygamberler’in) Hatemi’dir (Sonuncusudur). Allah, herşeyi en iyi bilendir.


Artık kıyâmete kadar dünyaya peygamber gelmeyecek sevgili kardeşlerim! Ama Allah’a en yakın insan her devirde olacak mı? Her devirde olacak. Ama onlar nebî olarak değil, resûl olarak bu görevi yapacaklar.

Allah razı olsun.

Benzer konular