Anlatmış olduğunuz 4 teslimi yerine getirmeden İslâm olamıyor muyuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Anlatmış olduğunuz 4 teslimi yerine getirmeden İslâm olamıyor muyuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Anlatmış olduğunuz 4 teslimi yerine getirmeden İslâm olamıyor muyuz?

Bir insan daha Allah’a ulaşmayı dilediği anda İslâm standartlarının içine girmiştir. Allahû Tealâ’nın 7 tane cenneti söz konusu olduğu için, bu kişinin manevî tekâmülü 7 tane safha gösterir. Hangisinde o kişi rahmetli olursa, o kattaki cennete girebilir. Eğer kişi:

Allah’a ulaşmayı dilemiş ve ölmüşse, 1. kat cennetin sahibi olarak ölür.
Mürşidine tâbî olup ölmüşse, 2. kat cennetin sahibidir.
Ruhunu Allah’a ulaştırıp ölmüşse, 3. kat cennetin sahibidir.
Fizik vücudunu teslim edip ölmüşse, 4. kat cennetin sahibidir.
Nefsini teslim etmişse, 5. kat cennetin sahibidir.
Muhlis olarak ölmüşse, 6. kat cennettedir.  
İradesini Allah’a teslim edip ölmüşse, 7. kat cennetin sahibidir.

Öyleyse bütün insanlar için cennetler açık ve kesin bir şekilde hazırdır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın dizaynı, bütün insanlara kapılarını ardına kadar açmıştır. Cennete girmek, hiç de insanların zannettikleri kadar zor bir şey değildir. Bir talep ve kişinin cennete girebilmesi! Ama gerçekten girebilecek midir? Hah bu, onun bu noktadan sonraki hissiyatına bağlıdır. Eğer bu kişi böyle bir tatbikata başladıktan sonra zikirlerinin arttırılması lâzımgeldiğini iç dünyasında hissederse, böyle bir talebin sahibi olursa, bu kişi hedefe doğru yola çıkmış olan birisidir.

“Allah’a ulaşmayı ben diledim ama hiçbir şey olmuyor.”

Böyle söyleyen birisi, gerçek anlamda Allahû Tealâ’yı dilememiştir, sevgili kardeşlerim! Ona tekrar tekrar dilemesi gerektiğini anlatın. Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları ardına kadar açmış. Allahû Tealâ kimsenin cehenneme girmesini istemez sevgili kardeşlerim!

Allahû Tealâ ister ki; herkes cennete girsin. Ama bedavadan da kimseyi cennetine sokmaz. Kişinin mutlaka buna lâyık olması gerekir. Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez. Allah’tan mürşidini sorup da mürşidini; Allah’ın gösterdiği mürşide, mürşidi görerek, hacet namazını kıldığı zaman Allah’ın gösterdiği mürşidini görerek, o mürşide ulaşıp tâbî olan kişi, 2. kat cennetin sahibidir. Yaşarsa, 7-8 aylık bir süre içinde ruhu mutlaka Allah’a, Allah tarafından ulaştırılacaktır. 3. kat cennetin sahibidir. Sonra fizik vücudunu teslim eder, 4. kat cennetin sahibi olur. Sonra nefsini teslim eder, 5. kat cennetin sahibi olur. Sonra muhlis olur, 6. kat cennetin sahibi olur. Ve nihayet iradesini de Allah’a teslim eder ve 7. kat cennetin sahibi olur.

Allah razı olsun.

Benzer konular