Ruh vücuttan çıkarsa insan ölmez mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Ruh vücuttan çıkarsa insan ölmez mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruh vücuttan çıkarsa insan ölmez mi?

Ruh bedenden çıkarsa insan ölmez. İşte şu anda ruhsuz birisi konuşuyor sizinle. Kaç seneler geçti bizim ruhumuzu Allahû Tealâ’ya teslim ettiğimizden bu tarafa... Ama hâlâ yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi canlıyız.

Ermiş olanlar; ruhlarını Allah’a ulaştıranlardır. Bu konunun (teslimlerin) başlangıcıdır. Orada da bitmiyor olay. Daha sonra bu kişi fizik vücudunu Allah’a teslim edecektir. Daha sonra bu kişi nefsini Allah’a teslim edecektir. Daha sonra bu kişi iradesini Allah’a teslim edecektir. Bunların sevgili kardeşlerim, herbirisi ayrı ayrı bir üst seviyeye çıkmak demektir.

Bir insan ruhunu Allah’a teslim ettiği zaman henüz daimî zikre ulaşmamıştır. Fizik vücudun tesliminde evet, ulaşmamıştır. Ama o kişinin nefsin teslimini gerçekleştirdiği nokta; daimî zikri mutlaka gerçekleştirdiği noktadır. Bundan sonraki iradenin teslimi, bu kişinin iradesini de Allah’a teslim ettiği daha üst bir mevkiî ifade eder.

Sevgili kardeşlerim! İslâm dîni, teslim dînidir. Ruhun, fizik bedenin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimiyle hedefe ulaşır. Dînleri incelediğimiz zaman; Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de 7 safha ve 4 teslimi tespit ettik. Hristiyanlara konferans verdiğimiz zaman İncil’den veriyoruz âyetleri. Musevilere konferans verdiğimiz zaman Tevrat’tan veriyoruz.

Sevgili kardeşlerim! İncelediğimiz zaman ne gördük? 7 safha... Ve ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi, Tevrat’tın da İncil’in de Kur’ân-ı Kerim’in de temelini teşkil ediyor. Onun için göğsümüzü gere gere biz gidiyoruz musevilere ve hristiyanlara. “Aynı dînin sahipleriyiz.” diyoruz. Ve onlara bunu kendi kitaplarından ve bizim kitabımızdan, bir üçüncü kitaptan da o kişi musevi ise, İncil’den, o kişi hristiyansa, Tevrat’tan örnekler vererek bu muhtevayı tamamlıyoruz, sevgili kardeşlerim!

Şimdi, sonuç ne? Sonuç açık ve kesin. 7 tane safha var. 4 tane de teslim var. Tevrat’ta da var. İncil’de de var. Kur’ân-ı Kerim’de de var.

1. Allah’a ulaşmayı dilemek.
2. Mürşide tâbiiyet.
3. Ruhun Allah’a teslimi.
4. Fizik bedenin teslimi.
5. Nefsin teslimi.
6. Muhlis olmak.
7. İradeyi Allah’a teslim etmek.

Teslimlere bakalım:

• Ruhun,
• Vechin,
• Nefsin,
• İradenin Allah’a teslimi.

Hepsi bu kadar!

Allah razı olsun.

Benzer konular