Allah'a ulaşmak için mürşidin rolü nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Allah'a ulaşmak için mürşidin rolü nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmak için mürşidin rolü nedir?

Allah’a ulaşmak konusunda mürşid aslî unsuru teşkil eder. Allahû Tealâ’dan bütün insanların mutlaka mürşidlerini sormaları ve Allah’ın kendilerine, hacet namazı kıldıkları zaman göstereceği mürşidi bulmaya herkes mecburdur. Zaten onun nerede olduğunu Allahû Tealâ kendilerine mutlaka gösterecektir. Ya da mürşidleri kanalıyla bunu öğrenirler. Ama işte mürşidlerine ulaşmaları temel şart. Herkes sevgili kardeşlerim, Allahû Tealâ’nın emirlerini yerine getirmekle mükelleftir!

Allah’a ulaşmayı dilemek farzdır. Bu farzın neticesi, mürşidini Allah’tan sormakla, adım adım yürüyecektir. Soracaktır kişi... Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide mutlaka ulaşması lâzımdır. Ve ona ulaşıp, el öpüp tövbe etmesi gerekir. Boy abdesti alacak, mürşidini Allah’tan soracak sonra da gene abdestli olarak mürşidine ulaşacak. Dünyanın neresinde olursa olsun o mürşide ulaşacak ve onun önünde diz çöküp tövbe edecektir.

Tövbe edince ruhu vücudundan mutlaka ayrılacaktır. Ve bu kişinin 7-8 aylık bir ömrü varsa, o kişinin ruhunu Allah mutlaka Kendisine ulaştıracaktır. Ne olmuştur ruhu Allah’a ulaşırsa kişinin? O kişi ‘ermiş evliya’ olmuştur.

Allah’a ulaşmayı dileyen ve ölen bir kişi, mürşidine ulaşamadan ölen bir kişi, 1. kat cennete girerken, mürşidine ulaşıpta, tâbiiyetten sonra ölen bir kişi; 2. kat cennete girer. Ama yaşarsa, 7-8 ay içinde mutlaka ruhunu Allah’a, Allah ulaştıracaktır. Ve bu noktadan sonra bu kişi ölürse; 3. kat cennetin sahibi olur.

Buraya kadar olan kesimler Allahû Tealâ tarafından garanti ediliyor. Ne demek istiyoruz? Yani, kim Allah’a ulaşmayı dilerse, Allah -o kişinin 7-8 aylık ömrü varsa- onun ruhunu mutlaka Kendisine ulaştıracak olan standartları o kişiye verir. O kişide mürşid sevgisini uyandırır. Kişi gider mürşidine tâbî olur. Tâbî olunca ruhu vücudundan ayrılır. Allah onun ruhunu mutlaka Kendisine ulaştırır.

Bu kişi mürşidine tâbî olmakla, Allahû Tealâ’nın emirlerini yerine getireceğini ispat etmiştir. Ve tâbiiyetle beraber ruh vücudunu terk eder. Allah’a doğru giden kafileye katılır. Bu süreç 7-8 aylık bir devreyi ifade eder. Ve 7-8 aylık bir devreden sonra, belki daha evvel de... 7 aydan evvel pek olduğunu görmedik ama, bu süreç içerisinde bu kişinin ruhu Allah’a doğru yolculuk yaparken kişi yolda ölürse; o kat cennetin sahibi olur. 3. kattayken... Ruhu 3. kattayken ölürse; 3. kat cennete girer. 4. kat için, 4. gök katındaysa; 4. kat cennete girer. Ve cennetler de bu şekilde dizayn edilir.

Allah razı olsun.

Benzer konular