Mâide 105'e göre dalâlette olanların hidayette olanlara bir zarar verememesi konusuna bir açıklık getirir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Mâide 105'e göre dalâlette olanların hidayette olanlara bir zarar verememesi konusuna bir açıklık getirir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mâide 105'e göre dalâlette olanların hidayette olanlara bir zarar verememesi konusuna bir açıklık getirir misiniz?

Maide 105:

5/MÂİDE-105: Yâ eyyuhâllezîne âmenû aleykum enfusekum, lâ yadurrukum men dalle izâhtedeytum, ilâllâhi merciukum cemîân fe yunebbiukum bimâ kuntum ta’melûn(ta’melûne).
Ey âmenû olanlar! Nefsleriniz, üzerinizedir (nefsinizin sorumluluğu üzerinize borçtur). Siz hidayette iseniz, dalâletteki bir kimse size bir zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O zaman yapmış olduğunuz şeyleri size haber verecek.


Ey âmenû olanlar! Nefsleriniz, üzerinizedir (nefsinizin sorumluluğu üzerinizedir). Siz hidayete erdiğiniz zaman dalâletteki bir kimse size bir zarar veremez.

ilâllâhi merciukum cemîân: Hepinizin dönüşü Allah’adır.
fe yunebbiukum bimâ kuntum ta’melûn: O zaman size yapmış olduğunuz şeyleri haber verecektir.

Maide Suresinin 105. âyet-i kerimesi.

Dalâlette olanlar hidayette olanlara bir zarar veremezler. Onların Allahû Tealâ tarafından mükâfatlanmasına mani olamazlar. Şu dünyada onlara eza etmek imkanının sahibi olurlarsa eza edebilirler ama bu bir zarar değildir. Çünkü zarar gören kişi derecat kaybeden değil derecat kazanan kişidir. O zaman o kişi zararda değil kârda olandır. Allah’ın âyetlerinin öğrenen, Allah’ın âyetlerinden hareketle, âyetleri bilmeyen emaniyye bilgilerle hareket edenlere her zaman onlar derslerini verirler.

Benzer konular